MHP TBMM Grup Toplantısı

MHP TBMM Grup Toplantısı
Genel Başkan Bahçeli: (2)- "(Kurultay talebi) Zamanı geldiğinde, yakıtı okyanus ötesinden gönderilen bu kumpanyanın dağıtılması için gereken her hamle tüzük ve yasalar çerçevesinde noksansız yapılacaktır"- "Gezi olaylarının küçük bir kopyası niteliğindeki

TBMM (AA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kurultay tartışmalarına ilişkin, "Zamanı geldiğinde, yakıtı okyanus ötesinden gönderilen bu kumpanyanın dağıtılması için gereken her hamle tüzük ve yasalar çerçevesinde noksansız yapılacaktır." dedi.

Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, milletin istiklalini, vatanın kutsiyetini gölgelemeye çalışan melun emellerin bugünlerde değişik kılık ve maskelerle boy gösterdiğini belirtti.

"IŞİD bunlardan biri, PKK bir diğeridir, paralel çürümüşlük ise bir başka çıbanbaşıdır" diyen Bahçeli, "IŞİD’in 19 Mayıs Perşembe günü Türkiye’yi kana bulamak maksadıyla hazırlık yaptığı, güvenlik birimleri tarafından bildirilmiştir. Beklentim ve temennim, Anıtkabir başta olmak üzere, farklı yerleri hedef alma ihtimali olan terör saldırılarıyla ilgili, lazım gelen etkili tedbirlerin süratle, eksiksiz alınmasıdır." diye konuştu.

İster DAEŞ caniliği, ister PKK canavarlığı, isterse de paralel etiketli keneler olsun, hiçbir zaman aziz milleti teslim alamayacaklarını, boyun eğdiğini göremeyeceklerini vurgulayan MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Bu terör örgütleri sırtlarını kime dayarsa dayasın, bunlara hangi devlet, hangi uluslararası çevre, hangi emperyal odak destek verirse versin, Türk milleti 19 Mayıs ruhuyla hepsini birden yıkıp geçecektir." ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Başkanlık sistemini kan dökmeden getiremezsiniz" ifadesi, Cumhurbaşkanı'nın da "Er ya da geç bu milletin önüne başkanlık sistemi gelecek, Kızılay’dan başkasına kan vermeyiz" sözlerini anımsatan Bahçeli, "Başkanlık sistemiyle ilgili tartışmaların örtülü iç savaş tehdidine dönüş yapması, ülkenin bugünkü nazik döneminde emsalsiz bir hezeyandır." değerlendirmesinde bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun talihsiz ve tamiri imkansız bir pot kırdığına işaret eden Devlet Bahçeli, başkanlık sisteminin mahsurlarını konuşmak, sakıncalarını dile getirmek, bu konuda milleti bilgilendirmenin başka bir şey, vahim şekilde kanlı boğuşmaya atıf yapmanın bambaşka bir şey olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin en acil ihtiyacının sistem nakli veya transferi değil, huzur ve kardeşlik iklimine kavuşması olduğuna vurgu yapan Bahçeli, "Henüz ortada fol yok yumurta yokken, henüz başkanlık sistemi veya partili cumhurbaşkanlığı meselesi tartışma aşamasındayken sokağın ve çatışmanın adres gösterilmesi yanlıştır, gaflettir, sorumsuzluktur. Bizim açımızdan da başkanlık sistemi doğru ve isabetli bir tercih değildir. Fakat biz, mücadelemizi her zaman olduğu gibi demokratik yollarla yapma konusunda ısrarlıyız, meşru çizgiden taşmaya da sıcak bakmayız." dedi.

MHP'nin dokunulmazlık konusunun daha fazla uzamaması ve en geç Cuma günü bitmesi görüşünü savunan Devlet Bahçeli, "Teröristlere methiye düzenler, TBMM’yi terörize edenler, katillerin sözde taziye çadırlarında görüntü verip devlete meydan okuyanlar bu ihanetlerinin bedelini sonuna kadar ödemelidirler. Artık karar aşaması gelmiştir. AKP ve CHP’nin ne yapacağı belli olacaktır. Ya hesap sorulacak ya millet üzerinde hesap yapanlar yakayı kurtaracaktır." diye konuştu.

- "Akıl fukarası nankörler"

MHP Genel Başkanı Bahçeli, MHP'yi bilmeyen, nereden gelip nereye gittiğini anlamayan küçük bir azınlığın "Paradigma değişsin, değişim olsun" diye tutturduğunu bildirdi.

Sözlerinden olağanüstü tüzük kurultayı için imza verenlerin asla alınmaması gerektiğini ifade eden Bahçeli, şunları söyledi:

"Çünkü onlar benim değerlendirmelerimin dışındadır ve onlarla eğer varsa meselelerimizi konuşacağımıza, davamızın ruhuna münasip orta yolu bulacağımıza içtenlikle inanıyorum. Sözlerimin hedefi sanal kahramanlaradır. Sözlerim direk proje elemanlarına, sahte demokratlara, düzmece siyasetçilere, paralel kuluçkasına yatıp tavşan çıkarma sevdasına kapılan akıl fukarası nankörleredir."

Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti:

"Bakıyorum, PKK’lılar MHP’de değişim isteğindedir. DHKP-C değişim katarına son anda binmiştir. Nazlanmadan ılıyanlar, mecalsiz kalıp mercan kayalıklarına tutunanlar, uslanma bilmeyen edepsiz kaçaklar, İmralı canisine avukatlık yapanlar ne tuhaftır ki sürekli değişim demekte, pohpohladıkları isimleri direnmeye çağırmaktadır. Eski tüfekler, casusluktan hüküm giymişler, ahlak ve seviyesi marjinalleşmiş eski çağ, karanlık ve Cumhuriyet gibi medya organları paralel saldırıda hakaret göreviyle tembihlenmişlerdir. Ne kadar MHP hasmı, Milliyetçi ülkücü hazımsızı varsa paralel panayırda kendilerine ön sıralardan rezervasyon yaptırmışlardır. Birbirlerine hiç benzemeyen, birbirlerinden hiç de hazzetmeyen çürük isimler, 'düşmanımın düşmanı dostum' mantığıyla telaşla MHP’ye karşı icra edilen operasyon kuyruğuna girmişlerdir. Bunlar kimi zaman Twitter silahşörü, kimi zaman kılıcı zayıf bedenine büyük gelen haçlı şövalyesi, kimi zaman da tenekeden demokrasi fedaisi kesilmişlerdir ama hiçbiri paralel matruşkası, Pensilvanya süvarisi olduğunu gizleyememiştir. 'Diren MHP' diyenler, göle değil, tarlaya Gezi mayası çalmaya kalkışmışlardır."

"Ankara’da malum 'olağanüstü kurultaycılar kumpanyası' tarafından kamuoyuna hoşça vakit geçirtmeye ve sıcak haber oluşturmaya dönük bir orta oyun sergilenmiştir." ifadelerini kullanan Bahçeli, değerlendirmelerini şöyle sürdürdü:

"Bu oyun, Batı’daki 'gezici' tiyatro örneklerine benzemekle birlikte karakterleri daha çok Osmanlının direkler arası şenliklerinde boy gösteren Kavuklu ile Pişekar tiplemelerini andırmaktadır. Gezi olaylarının da küçük bir kopyası, kötü bir taklidi niteliğindeki bu orta oyunu sırasında, kimisi kendini barikata bağlamış, kimisinin elleri tellere takılı kalmıştır. Kimi seçim otobüsü süsü verilmiş aracın üzerinde meddahlığa soyunmuş, kimisi de kendilerine hiçbir müdahalede bulunmayan güvenlik güçleri ve TOMA’ların önünde patlayan flaşlara pozlar vermiştir. Acemi bir tuluatı andıran bu evlere şenlik çadır tiyatrosu açık havada sergilenmekle birlikte amacına ulaşmış; uçaklarına yetişemeyen vatandaşlarımız haricinde, seyirlik bir eğlenceye dönüşmüştür."

- "Tarlada kurultay yapılmaya kalkışıldı"

Ortada ne bir MHP kurultayı ne de genel başkanlık seçiminin söz konusu olduğunu belirten Bahçeli, "Pazar günü Ankara’da yaşananlar rezilliğin dik alası, kepazeliğin zirvesidir. Milliyetçi, ülkücü hareketi, Gezivari provokasyonlarla kullanma çabasında olanlar baltayı taşa vurmuşlardır. Şahsi ihtiraslarını yenemeyerek, ülküdaşlarımızı sokaklara, tarlalara düşürme gayretine girenler, şunu bilesinler ki asla affedilmeyeceklerdir." dedi.

Tarlada kurultay yapılmaya kalkışıldığını, ayrıca hazirun cetvelinin delege olmayanlara da imzalatılarak, delegelerin büyük kısmı orada bulunuyormuş havası verilmek istendiğini ifade eden MHP Lideri Bahçeli, milliyetçi ülkücü harekette bir kutuplaşmaya, cepheleşmeye yol açabilecek bu tehlikeli girişimlerin "Alenen ateşle oynamak" olduğunu, buna kimsenin hakkının bulunmadığını ve gereği neyse mutlaka yapılacağını anlattı.

"Yargıtay henüz kararını vermemiştir. Bırakalım Yargıtay kararını versin. Nedir bu acele? Nereye yetişeceksiniz? Bu telaş niyedir? MHP’yi karıştırma sözü kimlere verilmiş, ihaleyi kim dağıtmıştır?" sorularını yönelten Devlet Bahçeli, "Aziz ülküdaşlarım, oyunu görünüz, tehlikenin artık farkına varınız. İçimize sızmaya çalışan kiralık yüzlerin nereye varmak istediklerini Allah için anlayınız, vicdani tepkinizi gösteriniz." diye konuştu.

Devlet Bahçeli, şu görüşlerini paylaştı:

"Kendini barikata bağlayarak şov yapanlar boşuna çırpınmakta, beyhude heveslerle oyalanmaktadır. Çaldıkları minareye kılıf hazırlamaları, ellerindeki mızrağı da çuvala sokmaları artık imkansızdır. Unutulmasın ki şehit mirası bu mukaddes davayı rezillikleriyle öğütmeyi aklından geçirenlere hiçbir zaman fırsat vermez, aksine davrananlarının da yanına bırakmayız. Buna rağmen, kendilerini davanın sahipleri, parti yönetimini, teşkilat mensuplarını işgalci gibi gösterenler ve bizi birbirimize düşürmekte ısrar edenler bilsinler ki hayalleriyle oynanmak, safiyane duyguları istismar edilmek istenen ülkücülerin de sabrının bir sonu vardır. Zamanı geldiğinde, yakıtı okyanus ötesinden gönderilen bu kumpanyanın dağıtılması için gereken her hamle Tüzük ve yasalar çerçevesinde noksansız yapılacaktır."

Bahçeli, Eurovision’da birincilik elde eden Cemile'yi ve taraftarı olduğu 2015-2016 Spor Toto Süper Lig şampiyonu Beşiktaş’ı kutlayarak, sözlerini tamamladı.

(Bitti)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.