Uğur Özteke

Uğur Özteke

MHP ve CHP’nin Büyükşehir Adayları

MHP ve CHP’nin Büyükşehir Adayları

AK Parti’de başkanlık yarışı büyük ölçüde bitti. Birkaç gün daha bu işin dedikodusu, fitnesi olur ama en fazla üç beş gün. Hatta hafta başına hiçbir şey kalmaz bile.

Ama içten içe büyük heyecanların yaşandığı, Genel Merkezlerin ziyaret edildiği, hatta ulaşılabilirse Genel Başkanların makamlarına çıkıldığı iki parti var.

Birisi MHP birisi de CHP…

***

İzninizle MHP’den başlayalım.

MHP Büyükşehir dışında tüm adaylarını belirlemiş durumda.

Tarık Taşçı başkanlığındaki MHP bu seçimler öncesi farklı bir strateji izledi.

Şöyle ki eskiden partiler benim bildiğim kadarı ile önce büyük başkan belirlenir, ardından da başkanları ile çalışacak siyasi deyimi ile kendisine biat edecek diğer başkanlarını belirlerdi.

MHP bu kez nerede ise merkeze en uzak noktalardan çalışmaya başladı.

Mesela en son Selçuklu adayını açıkladı. Bu noktada Mine Sezer Hanım’a da yeni dönem için mücadelesinin kendisine ve ailesine hayırlı olmasını diliyorum.

İşte MHP dıştan merkeze doğru yaptığı çalışmada bugün gelinen noktada son basamakta, Tarık Başkan hâla ser verip sır vermiyor. Geçen hafta sonu Sayın başkanla tesadüfen karşılaştık.

Yine bu konuyu açtım. Başkan’ın yanında ise sadece Başkan Vekili Sayın Hasan Özdemir vardı.

Böylesine rahat bir ortamda bile bırakın başkandan ismi almayı mimiklerinden “evet” veya “hayır”ın işaretlerini bile alamadım.

Bir başkan ancak bu kadar ketum olabilirdi. Ancak biz de 39 yıllık kaşarlanmış emekli bir gazeteci olarak müsaadenizle şu an için ismin Genel Başkanın masasının üzerinde olduğunu sizlere net bir şekilde iddia ediyorum.

CHP’NİN BÜYÜKŞEHİR SÜPRİZİ

CHP Konya içinde durum MHP’den pek farklı değil.

CHP daha da sessiz ve mütevazı bir yol tercih etti. Çünkü sorumlu CHP’liler bu şehrin ne kadar hassas muhafazakâr ve milliyetçi olduğunu sizler bizler kadar biliyorlar.

Tabii bu noktada yine adını kesinlikle yazmayacağım. Çünkü söz verdim. Bizim sözümüz de Allah için herif sözü.

Ama şunun yine altını kalın çizgilerle çizerek söylüyorum CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı çok büyük bir sürpriz.

BBP KARATAY’IN YÜZÜ GÜLÜYORDU

Dün ziyaretimize gelen dostlarımız arasında dostlarımız arasında BBP Karatay ilçe teşkilatı da vardı.

Başta Sayın İlçe Başkanı Mustafa Öztürk yönetim kurulu üyeleri Ali İhsan Büyüktöke ve Mustafa Melek olmak üzere kendi alanlarında yani Karatay’da çok umutluydular. Yüzleri gülüyorlardı.

Bu ziyarette de BBP’nin büyükşehir adayını öğrendik. Ama dostlarımızın programını bozmayacağım. Onlar haftaya inşallah açıklayacak biz de o zaman yazacağız. BBP’nin Büyükşehir adayı için şimdilik ancak şunu söyleyebilirim.

“Bu işe, bu ismi ikna etmek gerçekten zordu. Helal olsun. Yakışır abimize. Dört dörtlük beyefendi bir isim. Kendi ticari alanında da örnek isimdir.”

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Adalet nedir? Ağaçları sulamak. Zulüm nedir? Dikene su vermek.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Otomobilin camından yanan sigaralarımızı atmadığımız zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR