'MHP Yargıtay’ın mezkur kararına saygı duyacaktır'

'MHP Yargıtay’ın mezkur kararına saygı duyacaktır'
MHP Genel Başkanı Bahçeli, "MHP, içine sinmese de, vicdanen sorgulanması gereken birçok yanları bulunduğuna inansa da Yargıtay’ın mezkur kararına saygı duyacaktır." dedi

ANKARA (AA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "MHP, içine sinmese de, vicdanen sorgulanması gereken birçok yanları bulunduğuna inansa da Yargıtay’ın mezkur kararına saygı duyacaktır." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yazılı açıklamasında, MHP'nin Olağanüstü Büyük Kurultayının, tüzük değişikliği gündemiyle toplanması amacıyla başlatılan ve Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinin kararından sonra temyiz edilen hukuki dava sürecinin Yargıtay tarafından sonuçlandırıldığını hatırlattı.

Bahçeli, şu açıklamaları yaptı:

"Yargıtay kararı sübjektif esaslara, tek yanlı ve bulanık bir bakış açısına dayandığından hukuken ve vicdanen tatmin ve ikna edici bulunmamıştır. Yargıtay Başkanı'nın çay toplamaktan fırsat bulduğu bir arada, kararı veren hakimlerin vicdanlarının sesini dinlediklerini söylemesi ise bize göre durumu kurtarma adına telaşla yapılan bir açıklamadan öte bir anlam taşımamıştır. Yargıtay’ın temyiz kararında, olağanüstü büyük kurultay talebinin haklı ve geçerli bir sebebe dayanıp dayanmadığının yargı denetiminin dışında olduğu zorlama bir yorumla tespit edilmiştir."

"Yargıtay kim ya da kimlerin lehine çalıştığı belli olan 'Yandaştay' olma yolunda hızla ilerlemektedir" değerlendirmesinde bulunan Devlet Bahçeli, "Milliyetçi Hareket Partisi, içine sinmese de, vicdanen sorgulanması gereken birçok yanları bulunduğuna inansa da Yargıtay’ın mezkur kararına saygı duyacaktır. Çünkü Türkiye’nin hukuk devleti ilkesinden sapması halinde yıkım ve çözülmenin en önemli safhası geçileceğinden, sorumlu siyasi duruş ve kabulümüzden ayrılmamak bize göre milli ve tarihi bir görevdir. " ifadelerini kullandı.

Bahçeli, "10 Temmuz 2016 Pazar günü yapılması kararlaştırılan Olağanüstü Büyük Kurultayla 47 yılın onur ve irfanı; kazanım ve tecrübesi; hatıra ve emaneti hak eden, layık olan ellerde yolculuğuna devam edecektir. Önümüze çıkarılan engeller aşılacak, sudan bahaneler geçilecek, kaos ve kriz tacirlerinin oyunları Allah’ın izniyle bozulacaktır." açıklamasında bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.