'MHP'de bir ayıklanma mevsimi başlayacaktır'

'MHP'de bir ayıklanma mevsimi başlayacaktır'
MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Bayramlaşma buradadır, bunun dışındaki bayramlaşma, Fetullah Gülen örgütlenmesinin siyasi zemine tekrar kavuşturulması için bir oyundur. MHP'de bir ayıklanma mevsimi başlayacaktır." dedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, muhaliflerce yapılacak bayramlaşma etkinliğine ilişkin, "Bayramlaşma bugün buradadır, bunun dışındaki bayramlaşma, bana gelen bilgiler doğrultusunda Fetullah Gülen örgütlenmesinin tavsiyesi ve onların bir siyasi, sosyal zemine tekrar kavuşturulması için bir oyundur. Bu oyun bozulacaktır. O sebepten dolayı böyle bir bayramlaşmaya tevessül eden, bu oyunda hala figür olarak görev alanlara tüzüğümüzün gereği yapılacak ve artık Milliyetçi Hareket Partisi'nde bir ayıklanma mevsimi başlayacaktır." dedi.

Bahçeli, Ramazan Bayramı dolayısıyla partisinin genel merkezinde düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Partililerle tek tek bayramlaşan Bahçeli, daha sonra gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bahçeli, muhaliflerin parti mensuplarıyla bayramlaşma yapacağı belirtilerek, değerlendirmesinin ne olduğunun sorulması üzerine, "Bunu ciddiye alıyor musunuz ki böyle bir sorunun cevabını benden bekliyorsunuz? Hiç ciddiye almıyoruz onları" diye konuştu.

Bayramın ise ayrı bir müessese olduğunu dile getiren Bahçeli, "Bayramlaşma bugün buradadır. Bunun dışındaki bayramlaşma bana gelen bilgiler doğrultusunda Fetullah Gülen örgütlenmesinin tavsiyesi ve onların bir siyasi, sosyal zemine tekrar kavuşturulması için bir oyundur. Bu oyun bozulacaktır. O sebepten dolayı böyle bir bayramlaşmaya tevessül eden, bu oyunda hala figür olarak görev alanlara tüzüğümüzün gereği yapılacak ve artık Milliyetçi Hareket Partisinde bir ayıklanma mevsimi başlayacaktır. Bundan da kimsenin endişesi olmasın" ifadelerini kullandı.

Suriyeli sığınmacılara vatandaşlık verilmesi konusu
Kremlin sözcüsünün 'Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına ilişkin Türk yetkilileri uyardıkları' iddiasının sorulması üzerine Bahçeli, "Türkiye Cumhuriyeti Devletinin güvenlik güçleri bana göre Kremlin'den daha saygındır. Kremlin'e inanacağımız yerde devletimizin yetkililerinin ortaya koymuş olduğu görüşleri kabullenip saygı duymak ve gereğini beklemek lazımdır." yanıtını verdi.

Suriyeli sığınmacılara vatandaşlık verilmesine yönelik açıklamalar hatırlatılarak değerlendirmesi sorulan Bahçeli, şunları kaydetti:

"Türkiye'de kalmayı tercih eden, Suriye kaçkınıdır. Zaten Suriye vatandaşı olma özelliğini kaybetmiş bir zihniyetin Türk milletinin vatandaşı olma özelliğine sahip olması kadar çelişkili bir durum da olamaz. Onun için yardımlarımızı devam ettirelim fakat çok küçük hesaplar peşinde koşmayalım. Sayın Cumhurbaşkanı, 'Küçük bir partinin genel başkanının buna aklı ermez' diyor. Biz neye aklımızın ereceğini ondan öğrenecek değiliz, eğer Türkiye'ye seviyorsa bizden biraz akıl almasında yarar vardır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.