MHP'de gözler 19 Haziran'da

MHP'de gözler 19 Haziran'da
Çağrı Heyeti'nin 19 Haziran'da toplayacağı 6. Olağanüstü Kurultay'a 1186 delege davet edildi

MHP'de gözler, olağanüstü kurultayın yapılacağı 19 Haziran'a çevrildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Esenboğa yanındaki Büyük Anadolu Termal Oteli'nde düzenlenecek kurultay için Çağrı Heyeti, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı kayıtlarına göre delege gözüken 1186 partiliye davet gönderdi.

Kurultaya katılacağını beyan eden delegelerden "800'den fazlası" için hem Büyük Anadolu Termal Oteli hem de Anadolu Hotels Downtown'da yer ayrıldı. Delegeler sahur ve iftarlarını bu otellerde yapacak. Oruç tutmayan ya da tutamayan delegeler için de büfe hazır tutulacak.

Çağrı Heyeti ayrıca Ankara Valiliğine başvurarak olağanüstü kurultayın güvenle icra edilebilmesi için gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

Genel Merkez'den delegelere kurultay 10 Temmuz'da açıklaması
Öte yandan Genel Merkez'in, MYK üyeleri ve muhaliflerle hareket etmeyen teşkilat yöneticileri üzerinden delegelere ulaşarak 19 Haziran değil kendilerinin ilan ettiği 10 Temmuz'daki kurultaya katılmaları yönünde telkinde bulunduğu öğrenildi.

Partide olağanüstü kurultay sürecinde son sözü Çankaya İlçe Seçim Kurulu söyleyecek.

MHP'de genel başkanlık için Devlet Bahçeli, Meral Akşener, Koray Aydın, Sinan Oğan, Ümit Özdağ ve Süleyman Servet Sazak'ın, aday gösterilmek üzere en az 40 delegeden imza toplayacağı düşünülüyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.