MHP'de olağanüstü kongre tartışmaları sürüyor

MHP'de olağanüstü kongre tartışmaları sürüyor
MHP Olağanüstü Kongresi'nin "yapılıp yapılamayacağı" üzerine tartışmalar sürüyor. MHP Genel Merkezi'ne göre Yargıtay kararının beklenmesi gerekiyor ancak muhaliflere göre kararın beklenmesine gerek yok

MHP Olağanüstü Kongresi'nin "yapılıp yapılamayacağı" üzerine tartışmalar sürüyor.

MHP Genel Merkezi'ne göre Yargıtay kararının beklenmesi gerekiyor ancak muhalif kanat, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararı doğrultusunda 15 Mayıs'ta kongre salonunda olmayı planlıyor.

MHP'de Genel Merkez ve muhalif avukatları, olağanüstü kongre sürecine ilişkin yerel mahkeme kararının temyiz incelemesini yapan Yargıtay 18. Hukuk Dairesinin dosyaya yönelik duyurusunu değerlendirdi.

MHP Genel Merkez avukatı Yücel Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yargıtay 18. Hukuk Dairesinin, yürütülen algı operasyonlarına karşı böyle bir açıklama yapma gereği duyduğunu düşündüğünü bildirdi.

Duyuruda, dosyanın mayıs ayı içerisinde müzakere edileceğinin belirtildiğini aktaran Bulut, "Hafta sonuna bu kararın yetişmesi mümkün görülmediğine göre tedbir kararları ışığında zannediyorum ki güvenlik güçleri gerekli tedbirleri alacaktır. Ben kongrenin yapılabileceğini düşünmüyorum." ifadesini kullandı.

Kongrenin yapılmasına yönelik girişimlerin engellenmesi için alınan kararı da değerlendiren Bulut, "Nasıl bir güvenlik tertibatı alınacak o konuda malumat sahibi değilim ama bu tedbir kararları geçerli ve yürürlükteki kararlar, uygulanacağını düşünüyorum." diye konuştu.

-"Niye bekletiyorlar anlamamız mümkün değil" -
Eski MHP Milletvekili Meral Akşener'in avukatı Feridun Bahşi ise Genel Merkez cephesinin "algı operasyonu" yaptığını savundu.

"Yargıtay, kapısına 'dosyayı bu ay içerisinde görüşeceğiz' diye yazana kadar 20 sayfalık bizim dosyamızı inceleyebilirlerdi, niye bekletiyorlar anlamamız mümkün değil" diyen Bahşi, "Bizim Yargıtay onama kararının onaylamasını beklememiz gibi bir durum söz konusu değildir zira 12. Sulh Hukuk Mahkemesinin kararının bizim düşüncemize göre temyiz kabiliyeti yok." dedi.

Akşener'in avukatlarından Uğur Tarhan da Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinin kararının usule uygun olduğunu, bu kararı denetlemek ve nihai kararı vermekle yetkili organın Yargıtay olduğunu ifade etti.

Tarhan, kararın ayın 15'inden önce çıkmasının sadece kendilerinin değil kamuoyunun da beklentisi olduğuna dikkati çekti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.