MHP'de olağanüstü kurultay tartışmaları

MHP'de olağanüstü kurultay tartışmaları
Genel Başkan Yardımcısı Öztürk:- "Bizim ülküdaşlarımızla hiçbir problemimiz yok. Tabandaki ülküdaşlarımızın bu taleplerini saygıyla karşılıyoruz ama bu talepler yeri zamanı geldiği vakit, ortaya konulursa sağlıklı bir sonuç çıkar"

ANKARA (AA) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, partisindeki olağanüstü kurultay tartışmalarıyla ilgili, "Bizim ülküdaşlarımızla hiçbir problemimiz yok. Tabandaki ülküdaşlarımızın bu taleplerini saygıyla karşılıyoruz ama bu talepler yeri, zamanı geldiği vakit ortaya konulursa, sağlıklı bir sonuç çıkar." değerledirmesinde bulundu.

Öztürk, Parti Genel Merkezi önünde açıklamalarda bulunarak, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yargıtayın kurultayın yapılması yönünde karar vermesi durumunda ne yapacaklarının sorulması üzerine Öztürk, "Ona riayet edilir." yanıtını verdi.

Siyasi partilerin basit bir dernek gibi muamele görmemesi gerektiğini belirten Öztürk, şöyle konuştu:

"Siyasi partilerin iç işleyişi ve kapatılması gibi faaliyetlerini Anayasa Mahkemesi denetliyor. Öyleyse siyasi partilerin güvenliği açısında da bu işin Anayasa Mahkemesi tarafından denetlenmesi gerektiğine inanıyoruz. Geçmişte de buna benzer şeyler yaşandı. Bir sulh hukuk hakiminin verdiği kararla, Demokrat Parti kapatılmıştı. Buradan baktığımız vakit partilerin güvenliği açısından bu tip değerlendirmelere ihtiyaç olmadığını düşünüyoruz. Nihai kararı Anayasa Mahkemesinin vermesi gerektiğine inanıyoruz. Eğer kanun varsa, hukuk varsa her şeyi o mecrada daha doğru bir şekilde tecelli edecek diye beklenti içerindeyiz."

- "Ülkücüler kendi meselelerini kendi arasında halleder"

Başka bir gazetecinin, yaklaşık 900 delegeden imza toplandığı iddiası ve Sinan Oğan'ın, 891'inci delege olarak kendisinin imza attığı yönündeki açıklamalarının anımsatılması üzerine Öztürk, şunları söyledi:

"Sinan Oğan, sen neyin imzasını atıyorsun? Sen bu partiye üye değilsin. Üstelik delege bile değilsin. 891 kişinin içerisinde kimlerin imzasının olduğu Sinan Oğan'ın ağzıyla ortaya çıkmış oluyor. Bunlar hoş şeyler değil. Ülkücüler kendi meselelerini kendi arasında halleder. Bugüne kadar birçok badireden geçmiş olan bu hareket, bunu kendi iç disiplini ve dinamikleriyle başarmıştır. Burada da her şey kendi tabii ikliminde, kendi doğal şartlarında, kendi zamanında zuhur ederse, sağlıklı bir sonuç çıkar. Böylesi bir ortamda insanların kızgınlıklarını fırsat bilerek, onları belli noktalara kanalize edip, belli mahfillerin, hükümetle mücadele etmek için kendilerine siyasi alan açması gayretiyle hareket etmelerine dikkatsizce ortak olmak bu harekete hiçbir şey kazandırmaz. Bizim ülküdaşlarımızla hiçbir problemimiz yok. Tabandaki ülküdaşlarımızın bu taleplerini saygıyla karşılıyoruz ama bu talepler yeri, zamanı geldiği vakit ortaya konulursa sağlıklı bir sonuç çıkar."

Parti yönetimine destek vermek için sabah saatlerinde itibaren MHP Genel Merkezi önünde bekleyen bir grup, Genel Başkan Devlet Bahçeli lehine slogan attı ve bozkurt işareti yaparak tekbir getirdi.

Partililer daha sonra gruplar halinde genel merkezden ayrıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.