MHP'deki kurultay tartışması

MHP'deki kurultay tartışması
Genel Başkan Yardımcısı Yalçın:- "Gemerek veya Tosya kararı kaldırılsa dahi arka planda bir üçüncü karar mevcut. Bunların iş ve işlemleri, hukuki süreçleri ve yazışmaları bitmiş durumda. Dahasını da söyleyeyim; dördü, beşi, altıncısı da var. Bunları duysa

ANKARA (AA) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Ankara 2. İcra Mahkemesi'nin olağanüstü kurultaya ilişkin kararına yönelik, "Gemerek veya Tosya kararı kaldırılsa dahi arka planda bir üçüncü karar mevcut. Bunların iş ve işlemleri, hukuki süreçleri ve yazışmaları bitmiş durumda. Dahasını da söyleyeyim, dördü, beşi, altıncısı da var. Bunları duysa bazı arkadaşlar herhalde uyuyamazlar veya uykuları kaçar." dedi.

Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce kurultay ile ilgili Gemerek ve Tosya Asliye Hukuk Mahkemelerinden tedbir kararı aldırdıklarına hatırlattı.

Bu kararın kaldırılmasını öngördükleri için de delegelerden bazılarının ikamet ettikleri yerlerden tedbir kararları aldırdıklarını bildiren Yalçın, "Gemerek veya Tosya kararı kaldırılsa dahi arka planda bir üçüncü karar mevcut" dedi.

"Bunların iş ve işlemleri, hukuki süreçleri ve yazışmaları bitmiş durumda. Dahasını da söyleyeyim, dördü, beşi, altıncısı da var. Bunları duysa bazı arkadaşlar herhalde uyuyamazlar veya uykuları kaçar" diyen Yalçın, diğer kararları yarından sonra kamuoyuna açıklayacaklarını, konu hakkında ilgili yerlere bilgi verildiğini kaydetti.

Kongre ile ilgili sürecin bu akşam saat 17.00 gibi bittiğini belirten Yalçın, hiç kimsenin MHP'lileri sokağa dökmeye kalkmaması gerektiğini, buna gerek olmadığını söyledi.

Yalçın, beklenmesi gereken bir Yargıtay kararı olduğuna dikkati çekerek, "Yargıtay daha kararını vermeden, yargıyı ya da hakimleri töhmet altına bırakmak suretiyle suçlamalar yapmanın da yanlış olduğu kanaatindeyiz. Bunlara hiç gerek yok, vakti zamanı geldiğinde Milliyetçi Hareket Partisi de olağan kongresini dört başı mamur bir şekilde yapacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

MHP'de olağanüstü kongre toplanması için imza veren delegelerle ilgili olarak da Semih Yalçın, "varsayımlar üzerinden gitmemek gerektiğini, parti delegelerinin hukuka saygılı olduğunu ve aklı selim hareket edeceğini, açıklamalar ve verilen kararlar sonrasında ne gerekiyorsa onu yapacaklarını" dile getirdi.

Yalçın, kurultayın yapılmasının engellendiği iddialarına ilişkin ise konunun hukuk çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

MHP'nin bu tür süreçlerde kimse ile pazarlık yapmayacağını vurgulayan Yalçın, bu hadisede de böyle bir çaba içinde olmadıklarını bildirdi.

Yargının verdiği tüm karara saygılı olduklarını ancak beğenmedikleri için temyiz yolunu seçtiklerini dile getiren Yalçın, "Yargının kararını temyiz ettik ve o süreci bekliyoruz. O halde herkesin yargıya saygısını muhafaza etmek suretiyle sonucu beklemesinde fayda var." diye konuştu.

- Adaylar hakkında inceleme başlatıldığı iddiası

MHP Genel Merkezinin, adaylarla ilgili inceleme başlattığı yönündeki iddiaları ise doğrulayan Yalçın, şu değerlendirmede bulundu:

"Kendilerine aday adı takan ve kendilerine muhalif olarak isim veren bu şahıslar daha ortada genel başkanlık yarışı yokken, kendilerini genel başkanı adayı olarak tanıtıp, il il gezip, değişik demeçler vermek suretiyle parti disiplininin dışına çıkabiliyorlar, buradaki aslında adaylık falan değil, buradaki amaç Milliyetçi Hareket Partisi'ne yönelik bir saldırganlık."

Yalçın, bu yönde hareket edenlerin incelemeye alındığını kaydetti.

Bu durumun disipline sevk olmadığını belirten Yalçın, söz konusu kişilerin parti tüzüğüne, disiplinine uygun hareket edip etmediklerinin bir komisyon tarafından incelendiğini vurguladı.

Söz konusu kişiler hakkında verilmiş henüz bir kararın da olmadığına işaret eden Yalçın, kişilerin ya disipline sevk edileceklerini ya da haklarında hiçbir kovuşturmaya gerek olmadığı yönünde kanaatin verileceğini aktardı.

- "Bu sıkıntılı süreç atlatılacak"-

MHP'nin 47 yıllık bir siyasi hareket olduğunu hatırlatan Yalçın, şu anda sıkıntılı bir süreç yaşandığını ancak hareketin bu sıkıntılı süreci atlatacağını, siyaseten yoluna devam edeceğini kaydetti.

Kurultay yapılmazsa, yapılması için imza atan delegeler hakkında partinin nasıl bir tutum sergileneceği sorusuna ise Yalçın, herhangi bir şeyin olmayacağını, ayrıca bu soru için kurultay ile ilgili net kararın verilmesi gerektiğini bildirdi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.