MHP'deki olağanüstü kongre süreci

MHP'deki olağanüstü kongre süreci
Eski MHP milletvekili Oğan:- "Sayın Genel Başkanın kurultay yapılıp yapılmayacağına karar verme yetkisi yoktur"

ANKARA (AA) - Eski MHP milletvekili Sinan Oğan, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin olağanüstü kurultaya izin vermeyecekleri yönündeki açıklamasını eleştirerek, "Sayın Genel Başkanın kurultay yapılıp yapılmayacağına karar verme yetkisi yoktur" dedi.

Oğan, NTV canlı yayınında, partisindeki olağanüstü kurultay süreci hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Meral Akşener ve Koray Aydın ile yaptıkları toplantının sürpriz olmadığını, en başından beri konuşarak, tartışarak, avukatları ve Çağrı Heyeti vasıtasıyla bu süreci götürdüklerinin anlatan Oğan, bugün de kurultayı konuşmak için bir araya geldiklerini ve tarih olarak 8 Mayıs'ı belirlediklerini söyledi.

Gelinen noktada delegelerin tüzük değişikliği istediğini vurgulayan Oğan, Yargıtay kararları arasında bununla ilgili 10'a yakın içtihat bulunduğunu söyledi.

Oğan, "Partimizin neredeyse delegesinin yarısı demiş ki 'Biz tüzüğümüzdeki bir maddeyi antidemokratik bulduk, bu maddeyi değiştirmek istiyoruz' diyor. Buna niye karşı çıkıyorsunuz veya Yargıtay gelip ne diyecek; 'Ey MHP sen tüzüğünü değiştiremezsin' mi diyecek? Bu tartışmaya açık bir konu değil. Tartışmaya açık bir konu olmadığı için zaten Sulh Hukuk Mahkemesi 'Evet bu benim işimdir, benim yetkimdir, şunlar şunlar da benden önce verilmiş kararlardır' dedi. Dolayısıyla MHP'nin tezi Yargıtayca da geri çevrilecektir aksi takdirde Yargıtay kendisini inkar etmiş olur. Daha önceki 10 kararı neye göre vermiş olacak o zaman?" görüşünü dile getirdi.

Bahçeli'nin kurultayı yaptırmayacağı yönündeki açıklamalarını eleştiren Oğan, buna hem anayasa hem de siyasi partiler yasasına göre delegelerin karar verebileceğini belirtti. Oğan, "Sayın Genel Başkanın kurultay yapılıp yapılmayacağına karar verme yetkisi yoktur" ifadesini kullandı.

MHP Genel Merkezinin başarısız olduğunu ve bu sebeple süreci uzatmaya çalıştığını savunan Oğan, "Siz demek ki delegenin kararına ve delegeye güvenmiyorsunuz" diye konuştu.

Sinan Oğan, Bahçeli'nin "Paralel Yapı" ile ilgili sözlerinin hatırlatılması üzerine, partiye Paralel Yapı'nın sızmasına izin vermeyeceğini defalarca söylediğini anımsattı. Oğan, diğer adayların da bu konuda açıklama yapması gerektiğinin altını çizdi.

Oğan, MHP'nin köklerinden kopartılarak başka bir formata çevrilmesine de karşı olduklarını sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.