MHP'deki olağanüstü kongre tartışmaları

MHP'deki olağanüstü kongre tartışmaları
Eski MHP Milletvekili Akşener:- "Ankara Valisi, Adalet Bakanı Bozdağ ve İl Emniyet Müdürü hakkında hem delegelerimiz hem ben suç duyurusunda bulunacağız. Kurultayımızın yapılamayacağına yönelik bize yazılı bir emir sunamadılar" - "Yarın biz oraya gideceği

ANKARA (AA) - Eski MHP Milletvekili Meral Akşener, "Ankara Valisi, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve İl Emniyet Müdürü hakkında hem delegelerimiz hem ben suç duyurusunda bulunacağız. Kurultayımızın yapılamayacağına yönelik bize yazılı bir emir sunamadılar" dedi.

Akşener, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, MHP'de tartışmalara neden olan olağanüstü kongre sürecine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Yaklaşık 5,5 aydır diğer genel başkan adayları ile kurultay talebine yönelik zorlu bir süreç yaşadıklarını ifade eden Akşener, attıkları her adımda bir engelle karşılaştıklarını öne sürdü.

İftira ve hakaretlerle karşılaştıklarını ancak demokratik hak talebi dışında hiçbir davranış sergilemeden bugüne geldiklerini dile getiren Akşener, "Kurultay çalışmalarımızı yaparken Gemerek ve Tosya'dan Hukuk Muhakemeleri Kanunu'na aykırı alınmış iki tedbir kararı ile karşılaştık. Yaşanan kaotik ortamın sorumlusu Yargıtayın 18. Dairesinde görev yapan yargıçlarımızdır. Yargıtayın görüşmesi bu kurultayın toplanmasına herhangi bir engel teşkil etmiyor. Ama ortaya çıkan bu kafa karıştırmaya yönelik davranış biçimlerinin önüne geçilebilirdi." diye konuştu.

Akşener, hukuksuz olduğunu öne sürdüğü tedbir kararlarının iptali için de bir üst mahkemeye müracaat ettiklerini ve bunun da kendileri lehine sonuçlandığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sonuç itibarıyla Ankara 2. İcra Mahkemesi bütün sonuçlarıyla hem Tosya'nın hem de Gemerek'in kararlarının ortadan kaldırıldığına dair bir karar verdi. Karar 25. İcra Müdürlüğüne gitmesi sonrasında İcra Müdürü 3 ayrı telefon aldı. Sonuç itibarıyla yürütmenin yargıya müdahalesine dair evraklar elimizde. Yargının ne derece bağımsızlığını kaybettiği ortadadır. Gelinen noktada çağrı heyetinin görevi devam etmektedir, yargı süreci devam etmektedir, Ankara 2. İcra Mahkemesinin de kararı elimizdedir."

- "Dantel kefenli çakma kahramanlar"

Kurultayın gerçekleştirilmesi öngörülen otelin önüne zincirler gerildiğini, arkasında ise sayısını veremeyeceği kadar çok polis gücünün yer aldığını söyleyen Akşener, "Hukuksuz bir biçimde verilen talimatlarla bu kongrenin yaptırılmayacağı gibi bir gerçekle karşı karşıya kaldığımızı bize anlatmaya çalıştılar. Ankara Valisi, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve İl Emniyet Müdürü hakkında hem delegelerimiz hem ben suç duyurusunda bulunacağız. Kurultayımızın yapılamayacağına yönelik bize yazılı bir emir sunamadılar. Polis memurlarını oraya dikip karşısına da bizi dikme gayreti içinde olanlar yanılıyor. Oraya getirsinler bakalım dantel kefenli çakma kahramanları. Hukuksuzluk herkesin paçasından akıyor. Eğer biz ülkücüysek bu hukuksuzluklara kesinlikle pabuç bırakmayacağımızı ilan ediyorum." dedi.

Diğer genel başkan adaylarıyla hazırun cetveli ellerinde kurultayın yapılacağı otelin önünde olacaklarını belirten Akşener, "İlle de salonda toplantı yapılacaktır diye bir kavram yoktur. Yarın biz oraya gideceğiz ve elimizdeki hazırun cetveli ile o toplantının yapılacağını herkese göstereceğiz. 'Biz gelip oraya evet oyu kullanacağız' diyen 854 delegemizin iradesiyle dalga geçilmesine hiçbirimizin müsaade etmeyeceğini buradan ilan ediyorum." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.