MHP'deki olağanüstü kongre tartışmaları

MHP'deki olağanüstü kongre tartışmaları
Eski MHP Genel Başkan Yardımcısı Sazak:- "Ülkücü Hareket bir uçtan bir uca Türkiye'dir. Bu sebeple MHP bölünürse Türkiye bölünür"

ANKARA (AA) - MHP'de genel başkanlık için adaylığını açıklayan eski Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Servet Sazak, "Ülkücü hareket bir uçtan bir uca Türkiye'dir. Bu sebeple, MHP bölünürse Türkiye bölünür." değerlendirmesinde bulundu.

Sazak, yaptığı yazılı açıklamada, bugünkü "imkansız fotoğrafı" önceden gördüğünü belirtti.

Ülkücülerin onaylamadığı hiçbir siyasi projeye yakın olmamayı ilke edindiğinin altını çizen Sazak, MHP bölündüğünde geçmişin kendilerine lanet okuyacağını ifade etti.

Sazak, şunları kaydetti:

"Kurulu düzenin, adli ya da idari hiçbir kurumunun vereceği hiçbir karar ülküdaş olmaktan daha haysiyetli değildir. Ülkücü hareket kendi geleceğini kendi ahlak sahasında, kendi inanç coğrafyasında ve kendi gönül lisanıyla tayin edecek olgunluğa sahiptir. Unutulmamalıdır ki ülkücü hareket gazi bir harekettir, dualıdır. Bugün aramızda olmayan koruyucuları, bugün henüz doğmamış kahramanları vardır. Ülkücü hareket bir uçtan bir uca Türkiye'dir. Bu sebeple, MHP bölünürse Türkiye bölünür. Gün, birbirimize ve Türkiye'ye sımsıkı sarılma günüdür."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.