MHP'deki olağanüstü kurultay tartışmaları

MHP'deki olağanüstü kurultay tartışmaları
Genel Başkan Bahçeli:- "Bugün Ankara'da yaşananlar, şerefli mazimizin hiçbir döneminde görülmeyen çirkinlik, hiçbir zaman rastlanmayan rezilliktir. Tertemiz vicdanlı arkadaşlarımı dışarıda tutuyor ve diyorum ki; MHP'nin itibar ve saygınlığına bugün leke s

ANKARA (AA) - MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli, partisindeki olağanüstü kurultay tartışmalarıyla ilgili, "Bugün Ankara'da yaşananlar, şerefli mazimizin hiçbir döneminde görülmeyen çirkinlik, hiçbir zaman rastlanmayan rezilliktir. Tertemiz vicdanlı arkadaşlarımı dışarıda tutuyor ve diyorum ki; MHP'nin itibar ve saygınlığına bugün leke sürülmüştür" açıklamasında bulundu.

Sosyal paylaşım ağı Twitter'daki hesabından açıklama yapan Bahçeli, MHP'nin 8-9 Şubat 1969'dan bu yana 47 yıldır birçok badire ve belayı inanç ve mücadele azmiyle erittiğini belirtti.

Nice tehlikenin, tehdidin, oyunun 47 yıldır kutlu davalarının sinesine çarpıp dağıldığını ifade eden Bahçeli, şunları kaydetti:

"Şundan eminim, bundan sonra da farklı olmayacaktır. Ne var ki, bugün Ankara'da yaşananlar, şerefli mazimizin hiçbir döneminde görülmeyen çirkinlik, hiçbir zaman rastlanmayan rezilliktir. Tertemiz vicdanlı arkadaşlarımı dışarıda tutuyor ve diyorum ki; MHP'nin itibar ve saygınlığına bugün leke sürülmüştür. Hukuki süreç sabır ve samimiyetle beklenmeden partimizi ayağa düşürme gayretleri tam bir yüz karasıdır ve de unutulmayacak, affedilmeyecektir. Türklüğün davasını sokakta veya tarlada kurultay yapmaya kadar sürükleme teşebbüsü ahlaksız bir tertip, şiddetli bir operasyondur. TOMA'ların önüne dikilip barikatlara tutunarak poz verenlerin partimizin geleceğinde söz ve yetki sahibi olması hayal ötesi bir durumdur."

Ankara'da "meddahlara taş çıkartarak" sanal hedef ve heyecanların peşinde koşanların milliyetçi-ülkücü hareketin prestijiyle oynadığını savunan Bahçeli, "İrade ve kararın sahibi her şeyden önce milliyetçi-ülkücü hareketin aziz mensuplarıdır. Bunun aksine hiç kimse rol çalmaya kalkışmamalıdır. Olağanüstü Kurultay bahanesiyle delegelerimizi toplayıp korsan gösteri ve yasa dışı eylem yapan malum isimler haddi ve çizmeyi aşmıştır" ifadelerini kullandı.

- "Olanlar keskin bir kırılmanın ilanıdır"

Bahçeli, bugünkü tabloya sebep olanlardan, ülkücü vicdanın hesap soracağını, bedeli her ne ise sonu nereye varıyorsa gereğini yapacağını vurguladı.

Yalanı, iftirayı kendisine rehber edenlerin, şühedanın emaneti MHP'yi şovuna alet etmesinin karşılıksız bırakılmayacağının altını çizen Bahçeli, şunları ifade etti:

"Bugün olanlar milattır ve keskin bir kırılmanın ilanıdır. Bizim ne vazgeçecek partimiz ne de vaziyeti kurtaracak halimiz vardır. Kara kalemli medya desteği, Panama merkezli tacirlerin tahrik ve desteği, okyanus ötesi komploları şehit yadigarı çatımızı çökertemeyecektir. El mi yaman, bey mi yaman herkes görecek, asaletimizden dolayı suskun kalışımızı yanlışa yoranlar yakında tel tel dağılıp gideceklerdir. Yargı kararını beklemek MHP'nin temel ilkelerindendir ve karar ne olursa olsun işte her şey asıl o zaman başlayacaktır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.