MHP'deki olağanüstü kurultay tartışmaları

MHP'deki olağanüstü kurultay tartışmaları
Eski MHP milletvekili Akşener, Ankara 25. İcra Dairesi Müdürü Demircioğlu hakkında suç duyurusunda bulundu- Akşener, Demircioğlu'nun, "Mahkeme kararını uygulamamak suretiyle görevi kötüye kullanmak"tan cezalandırılmasını istedi

ANKARA (AA) - CÜNEYT ATEŞ - MHP genel başkanlığına adaylığını açıklayan eski MHP milletvekili Meral Akşener, "Mahkeme kararını uygulamamak suretiyle görevi kötüye kullandığı" gerekçesiyle Ankara 25. İcra Dairesi Müdürü Hacı Mehmet Demircioğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Akşener, avukatı Feridun Bahşi aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı başvuruda, MHP olağanüstü kurultayının toplanması için Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından Çağrı Heyeti'nin yetkilendirildiğini, Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi'nin tedbir kararının ardından başvurduğu Ankara 25. İcra Müdürlüğü'nün olağanüstü kurultay sürecini durdurduğunu, kendilerinin de mahkeme kararıyla bu kararı kaldırdıklarını anımsattı.

Suç duyurusu dilekçesinde, İcra Müdürü Demircioğlu'nun görevini kötüye kullandığı iddia edilerek şu ifadelere yer verildi:

"İcra Müdürü’nün yapması gereken işlem; mahkeme kararı gereğince takibi iptal etmek olması gerekirken, verilen hukuk dışı emirler neticesi konuyu Adalet Bakanlığı’ndan görüş almaya taşımış, idari makam olan bakanlığın yazılı talimatı üzerine işlemi iptal etmekten vazgeçerek, ilamlı icranın devamı ile Ankara 2. İcra Hukuk Mahkemesi'nce iptal edilen icra emirinin uygulanmasına karar vermiş, mahkeme karanını uygulamayarak, bağlı bulunduğu bakanlığın talimatını geçerli sayılmıştır.

Bu durum, hukuk devleti̇ni̇n son bulduğu, mahkeme kararlarının deği̇l, i̇dari̇ emi̇rleri̇n üstün tutulduğu bi̇r düzene geçildiğinin açık örneğidir. Anayasamızın 'Mahkeme kararları herkesi bağlar' hükmü karşısında İcra Müdürü olan şüphelinin görevini kötüye kullandığı, açıkça suç işlediği ortada olup, cezalandırılması gerektiği kanaati ile iş bu suç duyurusunda bulunmak mecburiyeti hasıl olmuştur."

Akşener, Demircioğlu'nun Türk Ceza Kanunu'nun görevi kötüye kullanmaya yönelik 257. maddesi gereğince cezalandırılmasını istedi.

Söz konusu madde; "Kanunda ayrıca suç olarak tanımlanan haller dışında, görevinin gereklerini yapmakta ihmal veya gecikme göstererek, kişilerin mağduriyetine veya kamunun zararına neden olan ya da kişilere haksız bir menfaat sağlayan kamu görevlisi, üç aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır" hükmünü içeriyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.