MHP'li Kalaycı'dan Metro Sorusu!

MHP'li Kalaycı'dan Metro Sorusu!
MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplandırması istemiyle meclise soru önergesi sundu

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplandırması istemiyle meclise soru önergesi sundu. İşte O Soru Önergesi:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması konusunda gereğini saygıyla arz ederim. 4/5/2015

24 Nisan 2015 tarihinde Konya’da yaptığınız konuşmada söz verdiğiniz ve ilk etabının 2018 yılında hizmete gireceğini açıkladığınız metro projesi, sanal ortamda da gösterilmiştir.

Çağdaş ulaşım sistemi olmasının yanı sıra, Konyalıları çileden çıkaran ve çekilmez hale gelen trafik sorununa çözüm getirmesi bakımından metro projesi büyük önem arz etmektedir.

Ancak, Partinizce 2004 ve 2009 yerel seçimlerinde Konyalılara vaadedilen metro ve banliyö sistemi lafta kalmış, verilen sözler kulak arkası edilmiştir. Konyalılar bugüne kadar geçen 11 yılda “metro” otobüs firmasıyla, “metro” marketlerle ve “metro” çikolatasıyla tanışmış, ancak metronun projesini dahi görememiştir.

Ayrıca, Konyalılara bir proje olarak sunmanıza karşın, 14 Ocak 2015 tarihinde yayınlanan 2015 Yatırım Programında Konya Metro Projesi yoktur, etüd ve proje işleri içinde dahi sayılmamıştır. Halbuki bu Programda başka illerin metro projeleri yer almaktadır.

Yine, 30 Nisan 2015 tarihinde açıklanan KOP Eylem Planında; Konya’da kent merkezinin trafik yükü ve sıkışıklığının arttığı, taşıt trafiğinin düzenlenmesine yönelik eylemlerin ivedilikle hayata geçirilmesi gerektiği önemle vurgulanmasına rağmen, eylem olarak; “Trafik güvenliğine ilişkin çalışmalar yapılacaktır.” denilmiş, araştırmalar yapılacağı ve MOBESE sisteminin yaygınlaştırılacağı ifade edilmiş, ama metronun lafı bile geçmemiştir.

Buna göre;

  1. Konya’nın ihtiyacı olan ve aslında çok da geç kalınan metro için, 11 yıl önce söz de verildiği halde bugüne kadar Yatırım Programlarına neden alınmamıştır?
  2. Daha 3,5 ay önce yayınlanan ve Başbakan olarak altında imzanız bulunan 2015 Yatırım Programına, Konya Metro Projesini neden koymadınız?
  3. Daha 4 gün önce açıklanan ve Başbakan olarak altında imzanız bulunan KOP Eylem Planının 5 yıllık eylemleri arasında Konya Metro Projesi neden yer almamıştır?
  4. Hem plan ve programa almayıp, hem de söz vermek büyük bir çelişki değil midir?
  5. Devletin hiçbir resmi plan ve programına alınmayan ve sanal olarak sunumu yapılan metro ile ilgili açıklamanız, mesnetsiz ve sırf seçime yönelik bir söz müdür? 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.