Uğur Özteke

Uğur Özteke

MHP’li milletvekili aday adayları

MHP’li milletvekili aday adayları

Vekillik yarışı şimdilik aday adaylarının partilerinin kendi içlerindeki bir tatlı rekabet olarak alabildiğine gidiyor.

Nerede ise tüm partilerde de bu işe soyunun ve hâlâ soyunma noktasında hazırlık yapan aday adayları önce Konya’da hemen ardından da Ankara’da Genel Merkezlerde birilerine ulaşabilmek adına müthiş bir rekabet halindeler. Zaten bu işte esas dananın kuyruğu listeler netleşirken ve netleştikten sonra kopacak.

AK Parti’den sonra MHP’ye baktığımız zaman MHP’ den vekil adayı olmak için yapılan müracaatlar MHP’lileri bile şaşırtmış durumda.

Partililer bize kızmasın darılmasın ama MHP camiası da bu kadar başvurunun olacağını doğrusu beklemiyormuş! (Bunun gerekçesini daha sonra açarız inşallah)

Önceki gün Sayın İl Başkanı hukukçu Murat Çiçek ile yaptığımız özel bir görüşmede Murat Bey Genel Merkeze yapılan müracaatları bilmediklerini, ama il olarak bu sayının şuanda 40’ın üzerinde olmasını beklediklerini söylüyordu.

MHP’den bugüne kadar resmen kim başvuruda bulunmuş, MHP’li okurlarımız ya telefonla ya da mail yolu ile sordukları zaman mahcup olmayalım diye şöyle bir toparlama yapalım istedik.

Bu bilgileri paylaşmadan önce bir kez daha hatırlatalım. Bu bilgiler sadece bizim kendi kendime toparlamaya çalıştığımız isimler.

Çünkü gazete olarak da şahıs olarak da bize bugüne kadar sadece merkez valisi Muammer Muşmal Bey ile iş adamı MYK üyesi Bulduk Özdemir Bey aday adayı olduklarını söyleyerek selam verdiler.

Bu isimlerin dışında öğretim görevlisi Alper Gedik, Erden Işık, mühendis iş adamı Halil Ayhan, Ahmet Atalay, Öğretim görevlisi Sevil Sargın, Mali Müşavir, Şükrü Portakal, Abdullah Altınbaş, Raziye Yılmaz, Endüstri Yüksek Mühendisi Temmuz Şemin, Hakim eski noterlerimizden Mehmet Yaman, Eczacı Faruk Sonkaya, Ereğli Eski Belediye Başkanı Hüseyin Obrukçu, yine işadamı eski İl Başkanlarından Hakkı Ünler, Emekli TSK Başkanı ve bir süre önce Belediye Başkan aday adayı olan Halil Açıl, Bayram Karaoğlu, Süleyman Şenol, Eski Genel Başkan Yardımcılarından işadamı Servet Turgut, Mustafa Çiftçi, iş adamı bir dönem önce Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mehmet Emin Altunel.

Tekrar altını çizelim. Sonra kimse bize “beni niye yazmadın?”, “Şu da adaydı onu niye yazmadın?” demesin.

Biz bu isimleri kendi çabalarımız ve duyumlarımız ile toparladık.

Mesela yine Prof. Dr. eski milletvekillerinden Sait Gönen’in de bugün yarın aday adaylığını duyarsanız kimse şaşırmasın.

Sonuç…

MHP cenahından tabloya bakıldığı zaman gerçekten çok iyi ve kaliteli isimler şuana kadar aday adayı olmuşlar. MHP’de başvuru süreci tamamlandı ama genel merkez başvuruları da göz önüne alındığında bu isim sayısı daha da artacak.

Yine MHP ve ülkücü dostların bizimle paylaştıkları özel bilgiler ışığında Sayın Faruk Bal’ın bu kez Konya’dan aday olmayacağı görüşü de ağırlık kazanmış durumdaydı.

Biz parti, cemaat, renk, cins …. Gözetmeksizin Konya adına yaptığımız tüm genel değerlendirmede mesela vekillik konusunda Ak parti dışındaki siyasi partiler ne kadar kaliteli ve çok isim ile çok çok ve de çok siyasi çalışma yaparlarsa AK Parti’de kendisini bu konuda daha hassas ve daha çok çalışma yapmak zorunda hisseder.

O zaman da Konya kazanır.

Konya’da yaşayan insanlar hizmetin en üst seviyede en kalitelisini görürler.

Sonuç…

MHP camiasını bu kez geçmiş seçimlerden çok daha renkli ve hareketli buluyoruz. İnşallah bu işten Konya karlı çıkar.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Sevmeden bir şeyi anlayamazsınız

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Kule kavşağında araçlar dört şerit ışıklarda beklerken dolmuşlar sağ şeritten girip en öne geçmeye çalışmadığı zaman ADAM oluruz.           

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR