MHP'li muhaliflerden ortak bildiri

MHP'li muhaliflerden ortak bildiri
MHP'li muhalifler Oğan, Akşener, Aydın ve Özdağ imzasıyla yayımlanan bildiride, "Hiç kimse boşuna heveslenmesin MHP sahipsiz değildir. Son sözü genel başkanlar değil, kurultaylar söyler." denildi

MHP'li muhalifler Sinan Oğan, Meral Akşener, Koray Aydın ve Ümit Özdağ imzasıyla yayımlanan ortak bildiride, "Hiç kimse boşuna heveslenmesin, avuçlarını ovuşturmasın. MHP sahipsiz değildir. Son sözü genel başkanlar değil, kurultaylar söyler." değerlendirmesinde bulunuldu.

MHP'de olağanüstü kurultayın yapılması öngörülen Büyük Anadolu Oteli önüne gelen MHP'li muhalifler Sinan Oğan, Meral Akşener, Koray Aydın ve Ümit Özdağ imzasıyla ortak bir bildiri hazırlandı.

Bildiri, otel önünde toplanan partililere, MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu tarafından okundu.

Bildiride, ülkücü iradenin tecellisi olarak MHP'nin 548 üst kurul delegesinin olağanüstü büyük kongre talep ettiği, MHP Genel Merkezinin ise bu talebe kayıtsız kaldığı belirtildi.

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından görevlendirilen çağrı heyetinin davetiyle MHP Olağanüstü Büyük Kongresini gerçekleştirmek üzere bugün toplanıldığı ifade edilen bildiride, şu görüşlere yer verildi:

"Ancak tanık olduğumuz üzere MHP Genel Merkez yönetiminin talebiyle AKP hükümetinin yönetimi altındaki kolluk kuvvetleri bizlerin kongre salonuna girmemizi ve kongremizi icra etmemizi cebren engellemektedir."

"Anayasa ve hukuk düzeni askıya alınmıştır"

Bildiride, MHP Genel Merkez yönetiminin, ülkücü gönüllerde kaybettiği güven ve saygıyı şimdi polis barikatlarında aradığı öne sürülerek, şunlar kaydedildi:

"Hiç kimse boşa heveslenmesin, avuçlarını ovuşturmasın. MHP sahipsiz değildir. MHP, ülkücülerin ve Türk milliyetçilerinin tek ve biricik siyasi kurumudur. Bütün bu hukuk, ahlak ve demokrasi dışı müdahalelere rağmen partimize sahip çıkacağız. Mahremimize uzanan elleri kıracağız. Son sözü genel başkanlar değil, kurultaylar söyler. Unutulmamalıdır ki, birlik ve beraberliğimizi koruyarak olağanüstü genel kurulumuzu bir toy ve şenlik ikliminde yapacağız ve iktidar yolunda emin ve kararlı adımlarla yürüyeceğiz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.