MHP'li muhaliflere göre yetki Çağrı Heyeti'nde

MHP'li muhaliflere göre yetki Çağrı Heyeti'nde
MHP'li muhalifler, genel merkezin 10 Temmuz'da olağanüstü kurultayı toplama yetkisi bulunmadığını belirterek, "Yetki Çağrı Heyeti'nde" görüşünü savundu

MHP'li muhalifler, genel merkezin 10 Temmuz'da olağanüstü kurultayı toplama yetkisi bulunmadığını belirterek, "Yetki Çağrı Heyeti'nde" görüşünü savundu.

Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin 10 Temmuz'da olağanüstü kurultayın toplanacağı yönündeki açıklamasını değerlendiren MHP'li muhaliflere göre Yargıtay kararından sonra genel merkezin bu konuyla ilgili tasarrufta bulunması mümkün değil.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan eski MHP milletvekili Sinan Oğan, "Olağanüstü kurultayı Çağrı Heyeti yapmazsa suç işler. Daha da önemlisi Çağrı Heyeti'nin görevini yapmasını engellemeye kalkarsa birisi, o da suç işler. Olağanüstü kurultay tarihine genel merkez değil Çağrı Heyeti karar verecek.

Yetki Çağrı Heyeti'ndedir. Bu, alınan verilen bir yetki değildir, mutlak bir yetkidir ve kullanılması gereken bir yetkidir. Dolayısıyla da genel merkeze 'Mahkeme bizi yetkili kıldı ama hadi siz yapıverin' deme hakkına sahip değildir." dedi.

"Saf dışı bırakılamaz"
Eski MHP milletvekili Meral Akşener ise AA'ya yaptığı açıklamada, Çağrı Heyeti'nin saf dışı bırakılamayacağını söyledi. Akşener, "Çağrı Heyeti dışında hiçbir yetkili yoktur. Olağanüstü kongre için Çağrı Heyeti saf dışı bırakılamaz, bırakılsa da o insanlar görevini yapmadığı için hapis cezasına kadar hukuki bir süreç başlar, şu anda yetki onlarda. Genel merkezin olağanüstü kongre toplanması konusunda bizimle aynı noktaya gelmiş olması önemli ama zamanı, içeriği ve benzer detayları için tek yetkili Çağrı Heyeti'dir." görüşünü dile getirdi.

"İnisiyatif genel merkezde değil"
Eski MHP Milletvekili Koray Aydın da, "Genel merkez olağanüstü kongreyi yapmadığı için inisiyatif mahkeme tarafından Çağrı Heyeti'ne verildi. Yetki Çağrı Heyeti'ndedir" dedi.

Aydın, "Uzun zamandan beri devam eden bir hukuki süreç var. Yargıtay da bu süreci onayladı, hukuki süreç tamamlandı, engel kalmadı. Mahkemenin bununla ilgili görevlendirdiği bir heyet var ve onların bu görevi yapmak gibi bir zorunluluğu var." şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.