MHP'nin bazı il teşkilatlarını kapatması

MHP'nin bazı il teşkilatlarını kapatması
Eski MHP Milletvekili Oğan:- "Baskı ve dayatmalara boyun eğmeyeceğiz. Ülkücü hakkını ve hukukunu koruma adına sonuna kadar mücadele edeceğiz"-"Biz hem bugün kurultay toplamak üzere imza vererek genel merkezin öfkesine muhatap kalan onurlu ve haysiyetli il

ANKARA (AA) - Eski MHP Milletvekili Sinan Oğan, baskı ve dayatmalara boyun eğmeyeceklerini, ülkücü hakkını ve hukukunu koruma adına sonuna kadar mücadele edeceklerini bildirdi.

Oğan, yaptığı yazılı açıklamada, MHP Genel Merkezince verilen Denizli, Aksaray, Uşak, Kilis il teşkilatları ile Aksaray Merkez İlçe Başkanlığının kapatılması kararının, hukuka aykırı olduğunu savundu.

Ülkenin terörle yangın yerine çevrildiğini, her gün şehitler verildiğini ifade eden Oğan, bu ortamda MHP Genel Merkez yönetiminin meşguliyetinin kendilerini derinden yaraladığını belirtti. Oğan, "Bugünlerde yurdun her köşesindeki parti teşkilatlarımızın varlığı ve gücüne büyük ihtiyaç olduğu herkesçe kabul edilmesine karşın genel merkez yönetiminin makam hırsları uğrunda hiçbir anlam ifade etmediği bir kez daha anlaşılmıştır" ifadesini kullandı.

Oğan, zorunlu başvurdukları yargı sürecinde gündeme gelen partiye kayyum atanması konusunda kendilerini suçlayanların, koltuklarını koruma adına onlarca yıldır faaliyet yürüten teşkilatları bir çırpıda kapatmalarını, ülkücü iradeye hakaret olarak niteledi.

Bunun kabul edilemeyeceğini ve cevabının demokrasi yoluyla çok yakında kongre salonunda verileceğini belirten Oğan, şunları kaydetti:

"Biz hem bugün kurultay toplamak üzere imza vererek genel merkezin öfkesine muhatap kalan onurlu ve haysiyetli il ve ilçe başkanlarımızın hem de önümüzdeki süreçte benzer muamelelere tabi tutulmak istenecek tüm dava arkadaşlarımızın sonuna kadar yanlarında olacağız. Onların onurları bizim onurumuz, imzalar bizim namusumuzdur.

Partimizin yüce iradesi olan üst kurul delegelerimiz müsterih olsunlar. Teşkilat kapatmaların üst kurul delegeliklerine hiçbir hukuki etkisi bulunmamaktadır. Bilinmeli ki baskı ve dayatmalara boyun eğmeyeceğiz. Ülkücü hakkını ve hukukunu koruma adına sonuna kadar mücadele edeceğiz. Ve nihayetinde ülkücüyü rakip değil kardeş olarak görecek, milliyetçi demokrasiyi özümsemiş ve iktidara yürüyecek kadroları kuracağımız o anı hep birlikte mutlaka getireceğiz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.