Midilli'deki göçmen kampında protesto sürüyor

Midilli'deki göçmen kampında protesto sürüyor
Moria kampındaki Pakistan uyruklu göçmenlerin gösterisi üçüncü gününe girdi- Geceyi arazide uyuyarak geçiren göçmenlerin bazıları gün içerisinde fenalık geçirdi

MİDİLLİ (AA) - Göçmenlerin tutulduğu Yunanistan'ın Midilli Adası'ndaki Moria kampında Pakistan uyruklu göçmenlerin Türkiye'ye geri gönderilmemek için başlattığı protesto ve açlık grevi üçüncü gününe girdi.

Kampın girişinde toplanan yaklaşık yüz kadar göçmen, geceyi de arazide uyuyarak geçiriyor. Tüm günü güneşin altında bekleyerek geçiren göçmenlerin bazıları ise fenalık geçirdi. Göçmenlere, kamptaki gönüllü sağlık ekipleri müdahalede bulundu.

Göçmenler, Türkiye'ye iade edilme ihtimallerinin yanı sıra zorlu kamp koşullarından da şikayetçi. Kalacak yer olmadığını ve dışarıda uyumak zorunda kaldıklarını ifade eden göçmenler, dağıtılan yemeğin de azlığından yakınıyor.

Moria kampı emniyet yetkilisinden edinilen bilgiye göre, barışçıl bir şekilde süren gösteriye herhangi bir müdahalede bulunulması beklenmiyor. Yaklaşık 2 bin kişi kapasiteli kampta, 3 bini aşkın sığınmacı ve göçmenin bulunduğu bildirildi.

Düzensiz göç ve insan kaçakçılığı ile mücadele amacıyla Türkiye ile AB arasında 18 Mart'ta Brüksel'de mutabakata varılmıştı. Anlaşmanın yürürlüğe girdiği 20 Mart tarihinden itibaren Yunan adalarına gelen göçmenler Moria gibi adalardaki kayıt-kabul merkezlerinde tutuluyor.

4 Nisan'da başlayan uygulamaya göre, Türkiye, kendi topraklarından Yunan adalarına geçtiği kanıtlanan göçmenleri geri kabul ediyor. Bu kimselerden Suriyeli olmayanların Türkiye tarafından ülkelerine iade edilmesi için işlem yapılıyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.