Migros, "Grand Stevie Award"u İlk Kez Türkiye'ye Getirdi

Migros, "Grand Stevie Award"u İlk Kez Türkiye'ye Getirdi
Migros Perakende Akademisi, Stevie Awards for Great Employers’ta 5 farklı eğitim programıyla Stevie tarihinde bir ilke imza atarak 14 kategoride finale kaldı

İSTANBUL (AA) - Migros, Migros Perakende Akademisi ile ABD'de iş dünyasının en saygın ödülleri olarak gösterilen Stevie Awards for Great Employers'ta bir ilke imza atarak 14 kategoride finale kaldı.

Şirket açıklamasına göre, Migros Perakende Akademisi, dünyanın en saygın iş dünyası ödülleri olarak gösterilen Stevie Awards for Great Employers'ta 5 farklı eğitim programıyla Stevie tarihinde bir ilke imza atarak tam 14 kategoride finale kaldı.

Migros, yarışmadan 14 ödülle dönmesinin yanı sıra Stevie'de ödül aldığı kategorilerileri ile en çok puanı da toplayarak yarışmanın en büyük ödülü olan Grand Stevie Award'u da ilk kez Türkiye’ye getirdi. Dünyanın en iyi işverenlerinin, insan kaynakları ekiplerinin ve bu süreçleri destekleyen ürün ve tedarikçilerin ödüllendirildiği yarışmada, bu yıl 500’den fazla şirket yarışmaya katıldı.

22 Eylül'de New York'ta gerçekleşen Stevie Awards for Great Employers'da ödül alan Migros'un "İyi İş İyi Gelecek" sloganıyla hayata geçirdiği Perakende Akademisi; KÜMPEM Yönetici Geliştirme Programı, Görevimiz: Liderlik, Migros Sosyal, GATEM Kasap Yetiştirme Programı ve Mağaza Yöneticisi Yetiştirme eğitim programları ile 14 kategoride finale kalarak 5 altın, 5 gümüş ve 4 bronz ödül kazandı.

Migros İnsan Kaynakları ve Endüstri İlişkileri Genel Müdür Yardımcısı Demir Aytaç, Migros Perakende Akademisi'nin Stevie'de 14 kategoride finale kalarak 5 altın, 5 gümüş ve 4 bronz ödülün yanı sıra en büyük ödül olan Grand Stevie Award'u ilk kez Türkiye'ye getirmekten büyük heyecan duyduklarını ifade etti.

Kurum içi eğitim programlarıyla sektörün en kalifiye çalışanlarını yetiştirdiklerini belirten Aytaç şunları kaydetti:

" Yılda kişi başına 19 gün eğitim düzenleyen Perakende Akademimiz, bu ödüllerle birlikte bugüne kadar uluslararası arenada kazandığı ödül sayısını 34'e çıkardı. Yurt içinde ve yurt dışında bin 873 mağazamız ve turuncu yakalı çalışanlarımızla perakendede oyun kurucuyuz. Yılda 409 bin, günde bin 100 başvuru alıyoruz. Her iş saatinde 6 kişi ailemize katıyoruz. Bu yarattığımız istihdamın gelecekteki kariyer hedeflerine hazırlamak istihdam sağlamak kadar önemli. Migros öncü adımlarla büyürken, Migros Perakende Akademisi çalışanlarını yarına hazırlıyor "


- " Bu yıl Migros çatısı altında 45 bin çalışana ulaştık"


Aytaç, Migros'un geçen yıl 5 bin 500 yeni istihdam sağladığını anımsatarak, bu yıl Migros çatısı altında 45 bin çalışana ulaştıklarını bildirdi.

Stratejik hedeflerini hayata geçirecek insan kaynağını yetiştirmek amacı ile kurdukları Migros Perakende Akademisine bağlı GATEM Kasap Yetiştirme Programı ile bugüne kadar 3 bin 800 kasap yetiştirdiklerini ifade eden Aytaç," Sektöre kazandırdığımız kasap sayısı ile Türkiye'deki kayıtlı kasapların yüzde 25’ine denk gelen bir sayıya ulaştık. Ayrıca, Türkiye’de kadın kasap oranı yüzde 1'in altında iken, program sayesinde eğitim alan 211 kadın kasabımız bünyemizde görev aldı." dedi.

Aytaç, Part-Time Mağaza Yöneticiliği Programı hakkında ise, "Üniversitelerin son sınıf öğrencilerine yönelik olarak uyguladığımız bu programla gençlere hem perakendeyi tanıma hem de mezuniyet sonrasında mağazalarımızda yönetici olarak çalışma olanağı sunuyoruz. Her yıl 450 civarında yeni mezun yönetici adayını sektöre hazırlıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.