Migros Perakende Akademisi'ne Uluslararası 3 Ödül Birden

Migros Perakende Akademisi'ne Uluslararası 3 Ödül Birden
Migros, ATD tarafından her yıl düzenlenen Mükemmellik Ödülleri kapsamında "Part-Time Yönetici Geliştirme" ve "Kasap Yetiştirme" programlarıyla 3 farklı kategoride ödüle layık görüldü

İSTANBUL (AA) - Migros, eğitim ve gelişim alanında dünyanın saygın kuruluşlarından Associaton for Talent Development (ADT) tarafından düzenlenen Mükemmellik Ödülleri kapsamında 3 ödüle layık görüldü.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Migros Perakende Akademisi (MPA), Part-Time Yönetici Geliştirme programıyla "Kariyer Geliştirme" ve "Entegre Yetenek Yönetimi" olmak üzere iki kategoride birincilik ödülü aldı.

Migros, "Kasap Yetiştirme" programıyla ise "Organizasyonel Eğitim ve Gelişim" kategorisinde jüri özel ödülüne layık görüldü. Ödülü, Migros Ticaret A.Ş adına Eğitim Teknolojileri ve Planlama Müdürü Erdem Kızıltaş aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Migros Ticaret A.Ş İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Demir Aytaç, Migros Perakende Akademisi'nin uluslararası platformlarda aldığı ödül sayısının 17'ye yükseldiğini belirterek, Türk perakende sektörü için bir okul niteliğinde olan akademinin 63 yıllık bir deneyimle yapılandırılmış, en etkili yöntem ve gelişim araçlarını bir arada uygulayan bir müfredata sahip olduğunu bildirdi.

Akademinin kurumun stratejik hedeflerini hayata geçirecek insan kaynağını şirket öncelikleriyle, kişisel ve sektörel ihtiyaçlar doğrultusunda geliştirmeyi hedeflediğini aktaran Aytaç, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Tüm çalışanlarımıza, göreve başladıkları andan itibaren mentorluk ve kişisel gelişim desteği veriyoruz. Dünyaca ünlü organizasyonlardan ödül toplayan Kasap Yetiştirme Programımız bu bakış açımızın en güzel örneklerinden sadece biri. Bu program çerçevesinde kasaplar 3 yıl süren bir eğitim ile toplamda 240 saat mesleki eğitim görüyor. Bugüne kadar Türkiye'de kadın kasap oranı 1'in altında iken, program sayesinde eğitim alan 211 kadın kasabımız Migros bünyesinde görev aldı. Bu sayı, Migros'un toplam kasaplarının yüzde 10'unu oluşturmakta. Kariyer gelişiminde kasaplık mesleğinin en üst seviyesi olan kasap şeflerimizin yüzde 4'ü kadın kasaplardan oluşuyor."

Aytaç, üniversitelerin son sınıf öğrencilerine yönelik olarak uyguladıkları Part-Time Mağaza Yöneticiliği Programı ile gençlere hem perakendeyi tanıma ve deneyimleme fırsatı hem de mezuniyet sonrasında, mağazalarda yönetici olarak çalışma olanağı sunduklarını kaydetti.

Demir Aytaç, her yıl 450 civarında yeni mezun yönetici adayını mağazalarında görevlendirdikleri bilgisini verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.