Mikro ve küçük işletme desteği istihdama katkı sağlayacak

Mikro ve küçük işletme desteği istihdama katkı sağlayacak
KOSGEB Konya İl Müdürü İsmail Özdemir, KONTİMDER Bilgi Aktarım Programı'na konuk oldu.

KONTİMDER Bilgi Aktarım Programı’nda misafir olan KOSGEB Konya İl Müdürü İsmail Özdemir, mikro ve küçük işletmelere sağlanan hızlı destek programı ile istihdama katkı sağlayacağını söyledi.

Konya Tesisat ve İnşaat Malzemecileri Derneği (KONTİMDER) Eğitim Komisyonu’nun organize ettiği bilgi aktarım programına KOSGEB Konya İl Müdürü İsmail Özdemir misafir oldu. Dernek merkezinde üyelerin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda 2022 KOSGEB Destekleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

KOSGEB Konya İl Müdürü İsmail Özdemir, Covid-19 pandemisi kapsamında Dünya Bankası ve JICA işbirliği ile mikro ve küçük işletmelere hızlı destek programının istihdama katkı sağlayacağını belirtti. İsmail Özdemir, destek programının amacının Covid-19 salgınından etkilenen mikro ve küçük ölçekli işletmelerin, faaliyetlerini sürdürmelerini, istihdam seviyelerini muhafaza etmelerini ve yeni istihdam oluşturmalarını sağlamak olduğunu söyledi.

mikro-1.jpeg

PERSONEL BAŞINA 100 BİN TL DESTEK

İsmail Özdemir, destekten faydalanmak isteyen işletmeler için son başvuru tarihinin 31 Mart 2022 olduğunu söyledi. İsmail Özdemir, destek kapsamı hakkında şu bilgileri verdi:

“İmalat ve tamamlayıcısı sektörler ile Covid-19 salgınının nispeten daha fazla etkilediği bazı hizmet ve ticaret sektörlerindeki mikro ve küçük işletmeler başvuru yapabilecek. 1981 ve sonrası doğumlu, son 3 yılda 180 günden fazla çalışmamış üniversite veya mesleki / teknik lise mezunu en az bir yeni personelin 12 ay boyunca istihdam edilmesi taahhüt edilmesi gerekiyor. Başvuru dönemi ilanından önceki 12 aylık (2021 Ocak- Aralık) ortalama istihdamın korunması şartı ile yeni istihdam edilecek personel başına 100 bin TL geri ödemeli destek (faizsiz, komisyonsuz ve teminatsız) sağlanacak. Genç, kadın ve yeni mezunların istihdamını önceliklendiren tasarım, sahibi kadın olan veya kadın personel istihdam edecek olanlara personel başına ilave 10 Bin TL destek verilecek. İstihdam edilebilecek yeni personel sayısı ise mikro işletmelerde 2, küçük işletmelerde ise 5 olacak.”

Destek ödeme takviminin istihdamın SGK kayıtlarına yansımasını takiben, 6 + 6 ay istihdam karşılığında iki taksitte olacağını belirten İsmail Özdemir, desteğin geri ödeme takviminin ise 2 yıl ödemesiz, ardından 4 aylık dönemler halinde 6 taksitte geri ödeme şeklinde olacağını belirtti.

Yurt dışı pazar destek programı hakkında da bilgi veren İsmail Özdemir, bu desteğin KOSGEB Veri Tabanında kayıtlı, aktif durumda ve Türk Ticaret Kanunu’nda tanımlı gerçek veya tüzel kişi statüsünde ve KOBİ Bilgi Beyannamesi güncel olan KOBİ’lerin başvuru koşulları sağlaması durumunda yararlanabileceğini belirtti. Bilgilendirme toplantısı soru cevap bölümü ile son erdi.

mikro-2.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.