Milano'da Ukrayna Krizi ve gaz sorunu tartışıldı

Milano'da Ukrayna Krizi ve gaz sorunu tartışıldı
Rusya, Ukrayna, Almanya ve Fransa'nın liderleri Milano'da bir araya geldi. Görüşmede Ukrayna krizi ve Rus doğalgazının Avrupa'ya gönderilmesine ilişkin konu masaya yatırıldı.

Kremlin basın servisinden yapılan açıklamaya göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko,Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Devlet Başkanı François Hollande'in  katılımıyla  gerçekleşen toplantıda Ukrayna krizi ve Rus doğalgazının Avrupa 'ya gönderilmesine ilişkin konu masaya yatırıldı. Ayrıca Rus heyetinde  Gazprom  Başkanı Aleksey Miller ve  Enerji  Bakanı Aleksandr Novak yer aldı. 

Kremlin'den yapılan açıklamada, "Taraflar Ukrayna'nın güneydoğusunda yaşanan krizi barışçıl yollardan çözmek için yapılması gerekenleri ve Rus doğal  gazının  Ukrayna üzerinden Avrupalı tüketicilere gönderilmesi konusunu görüştüler" ifadeleri yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.