Millet bir kez daha ters köşe yapacak

Millet bir kez daha ters köşe yapacak
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ "Bu millet, seçimden sonra Allah'ın izniyle göreceksiniz bütün anketleri bir kez daha ters köşe yapacaktır" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, cumhurbaşkanı seçimine ilişkin, "Bu millet, seçimden sonra Allah'ın izniyle göreceksiniz bütün anketleri bir kez daha ters köşe yapacaktır" dedi. 

Kaynaşlı ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelen Bozdağ, ramazanda İslam coğrafyasının pek çok yerinde kan ve gözyaşı olduğunu söyledi. 

Suriye, Irak ve Gazze'nin kan gölüne dönmüş durumda olduğunu vurgulayan Bozdağ, "Büyük zulüm, her tarafta devam ediyor. Ramazanda esasında İslam açısından baktığınızda savaşmak yasaktır, haram aylarda savaş olmaz ama Suriye, Irak ve Gazze'ye bakıyorsunuz, var. Bütün bunlar bu aylarda yapılan zulümlerin bazılarıdır" diye konuştu. 

Bozdağ, kumsalda koşuşan çocukların İsrail tarafından tehdit kabul edilip gökten ölüm yağdırıldığına dikkati çekerek, kimi ülkerin bunu savunma hakkı olarak nitelendirdiğini vurguladı. 

"Allah aşkına, çocuklara karşı gökten ölüm yağdırmanın neresi savunma, meşru müdafaadır?" diyen Bozdağ, "Eğer Gazze'de insanların öldürdükleri, Gazze'nin Müslümanları değil de Hristiyanları olsaydı, acaba dünya canlı yayında bu ölümleri seyreder, 'meşru müdafaa hakkı' der miydi? Demezlerdi, ayağa kalkarlardı" ifadesini kullandı.

Gezi olaylarında vatandaşların malına, mülküne zarar verenlere "su sıkıldı" diye Türkiye'ye yapmadığını bırakmayanların, İsrail ölüm yağdırırken ağzını açıp bir kelime dahi etmediğine dikkati çeken Bozdağ, şunları kaydetti:

"İşte bu çifte standardı hepimiz göreceğiz. Türkiye, bu konuda çok açık ve net tavır koydu, zulmün ve zalimin karşında durdu, her daim yaptığını yaptı. Biz, Suriye'de, Irak'ta, Bulgaristan'da soydaşlarımıza zulüm yapılırken, Bosna Hersek'te Boşnak kardeşlerimize soykırım uygulanırken de aynısını yaptık. Şimdi Türkiye'yi, Başbakanımızı 'niye bu lafları söylüyor, bu tavrı takınıyor?' diye eleştiriyorlar.  Bunlar olurken, oldurulurken seyirci mi kalmamız lazım?"

- "Bütün anketler, 10 Ağustos'ta boşa çıkacak"

Bozdağ, cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili çalışmaların sürdüğüne işaret ederek, seçimlerin Türkiye'den daha fazla İsrail ve dünyanın birçok ülkesinden izlendiğini söyledi. 

Bazılarının meraktan öte seçimin Recep Tayyip Erdoğan'ın aleyhine olması için gayret gösterdiğini vurgulayan Bozdağ, seçim sonucunda çatıya zembille indirilen kişinin seçilmesi durumunda kendisi ve ailesinden daha çok İsrail'in bayram edeceğini belirtti.

Bozdağ, Türkiye'nin olup bitene sessiz kalmasını istemediklerine dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Merhum Başbakan Bülent Ecevit'i hatırlarsınız, ABD Başkanı George W. Bush'la görüşmesi var, o fotoğrafı şöyle gözünüzün önüne getirin, nasıl oturuşu vardı. Hepimizin onuru zedelendi mi, zedelenmedi mi? Allah için herkesin yüreği acıdı ve herkes bundan rahatsız oldu. Şimdi Başbakanımız, Obama ile başka liderlerle konuşuyor, görüşüyor, böylesi bir ezilmişliği görüyor musunuz? Dik duruş, adam gibi duruş, bu milletin şan ve şerefine uygun temsil var her yerde. Her zaman onu yapıyoruz. Onun için Türkiye'den rahatsız çevreler var. Çatı adayı boş yere gelmedi."

CHP, MHP ve diğer partilere oy verenlerin ellerini vicdanına koymasını isteyen Bozdağ, dışarıdan ithal bir adayı çatıya getirip zembille koyduklarını, buna dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti. 

"Ankara'da Türkiye Cumhurbaşkanı'nın kim olacağına karar verme devri çoktan bitti" diyen Bozdağ, "Eski camlar, bardak oldu. Artık çatı kuranlar değil, bizzat temel atanlar, temel üstüne bina inşa edenler, onun üzerine çatıyı konduran Kaynaşlılılar, Düzceliler ve bu milletin evlatları kimin cumhurbaşkanı olacağına karar verecektir" şeklinde konuştu. 

Seçim öncesi anket yapanlara da seslenen Bozdağ, konuşmasını şöyle tamamladı:

"İstediğiniz kadar anket, masa başı yönlendirme yapın. Televizyonlarda parlatma programı yapanlara da sesleniyorum. İstediğiniz kadar parlatma yapın, hepsi boş. Anketin aslı Kaynaşlı'da, Düzce'de, Türkiye'dedir, gerçek anketi bu millet yapıyor. Bu millet, seçimden sonra Allah'ın izniyle göreceksiniz, bütün anketleri bir kez daha ters köşe yapacaktır. Onların yaptıkları hesapların çok üzerinde destekle Türkiye'nin seçilmiş ilk cumhurbaşkanı, Genel Başkan ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olacaktır. Sizin desteğinizle Türkiye'ye cumhurbaşkanı olarak hizmet etme imkanı ve fırsatı bulacaktır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.