Millet Darbeye Karşı Meydanlara Toplanıyor

Millet Darbeye Karşı Meydanlara Toplanıyor
Türkiye'nin 81 ilinde vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü üyesi bir grup asker tarafından yapılan darbe girişimine tepki göstermek için meydanları doldurdu

ANKARA (AA) - Türkiye'nin 81 ilinde vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi bir grup asker tarafından yapılan darbe girişimine tepki göstermek için meydanları doldurdu.

Ankara'da Kızılay, İstanbul'da ise Taksim meydanları ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konutunun bulunduğu Üsküdar Kısıklı'da öne çıkan protestolarda vatandaşlar darbe girişimine karşı tepkilerini dünden itibaren tuttukları "demokrasi nöbetiyle" gösterdiler.

Bazı kentlerden kurulan dev ekranlarda vatandaşlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını takip etti.

Taksim Meydanı'nda ellerinde Türk bayrakları taşıyan binlerce kişi toplandı. Vatandaşlar sloganlarla İstiklal Caddesi'nde yürüyerek, Taksim Meydanı'na geldi. Taksim Meydanı tamamen dolarken, burada İstiklal Marşı okundu.

"Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Polise uzanan eller kırılsın" şeklinde slogan atan vatandaşlar, Taksim Meydanı'nı tamamen doldurdu.

Vatan caddesinde yürüyüş
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto eden halk, Vatan Caddesi'nde gösterilerini sürdürüyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan binlerce kişiye otomobil sürücüleri de klakson çalarak destek veriyor.

Göstericilerin okuduğu İstiklal Marşı'na yoldan geçen vatandaşlar da eşlik etti.

Öte yandan bazı kişiler, çocuklarıyla birlikte yol kenarındaki çimenlerde gösteriyi takip ediyor.

Akdeniz Caddesi'ndeki AK Parti Fatih İlçe Başkanlığı binası önünde toplanan bir grup ise ellerinde Türk Bayrağı ve AK Parti flamalarıyla dombra müziği eşliğinde darbe girişiminin başarısızlığı dolayısıyla sevinç gösterisinde bulunuyor.

Kızılay'da protestolar devam ediyor
Trafiğe kapatılan Kızılay Meydanı'nda da vatandaşlar bekleyişlerini sürdürdü.

Halkın ellerinde Türk bayraklarıyla kadın erkek, çocuk yaşlı demeden kentlerin önemli meydanlarında sürdürdüğü tepkilere sivil topum kuruluşları da destek oldu.

Askeri kalkışmayı protesto eden vatandaşlar, hükümet ve Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine slogan attı.

Demokrasi Meydanı'nda "demokrasi çığlığı"
Gaziantep'te dün akşam AK Parti il başkanlığı önünde başlayan gösteriler, Demokrasi Meydanı'nda yoğunluk kazandı.

Binlerce kişinin Demokrasi Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişimine tepki gösterdiği kentte, bazı vatandaşlar sloganlar attı, bazıları ise Kuran-ı Kerim okuyarak birlik ve beraber için dualar etti.

Kilis'te de Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kalabalığa, Türk Kızılayı tarafından kumanya dağıtıldı. Sabah saatlerinden itibaren süren eylemlere Suriyeli sığınmacılar da destek verdi.

Malatya'da mehter marşlarıyla kutlama
Malatya'da darbe girişimini protesto edenler ise AK Parti il binası, Kapalı Çarşı ve hükümet konağına akın etti. Operasyonların ardından mehter marşları okuyan vatandaşlar, valilik önünde kutlamalar yaptı.

Mardin'de Suriyeliler'den tepki
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Mardin'in Midyat ilçesine yerleşen Suriyeliler, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti. "Bir bir bir, Suriye Türkiye bir" sloganları atarak, darbe karşıtı döviz ve pankartlar ile Türk ve Suriye bayrağı taşıdı.

Kırklareli'nde dün akşam AK Parti İl Başkanlığı önünde başlayan gösteriler, bugün Vilayet Meydanı'nda yoğunluk kazandı. Ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar ''Kırklareli burada darbeciler nerede'' şeklinde sloganlar attı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine sloganlar atıldı
Çanakkale İskele Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan atarak sevgi gösterisinde bulundu.

Balıkesir'de Ali Hikmet Paşa Meydanı'nda toplanan kalabalık grup, Karesi Mehteran ekibinin çalıp söylediği marşlar eşliğinde, Anafartalar ve Kızılay Caddesi güzergahını kullanarak Balıkesir Valiliği önüne yürüdü. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan burada dev ekranda vatandaşlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını takip etti.

Yalova'da da vatandaşlar FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstermek için Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı.

Antalyalılar'a Mehter takımı eşlik etti
Antalyalılar, Cumhuriyet Meydanı'ndaki bekleyişini sürdürdü.

Ellerinde taşıdıkları darbe ve FETÖ karşıtı pankartlarla Cumhuriyet Meydanı'nı akşam saatlerinde tekrar doldurmaya başlayan Antalyalılara Büyükşehir Belediyesi tarafından çay, su ve kumanya ikramı yapıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı da meydanda marşlarla vatandaşlara eşlik etti.

Sakarya, Kocaeli, Bartın Zonguldak, Bolu ve Karabük'te binlerce vatandaş, askeri darbe girişimini protesto etmek amacıyla meydanlara akın etti. Askeri kalkışmaya karşı hükümete olan güvenlerini ifade eden vatandaşlar, hükümet ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek slogan attı.

Burdur, Isparta ve Muğla'da ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyen vatandaşlar, meydanlarda toplandı.

Bursa ve İzmir
Bursa'da, binlerce vatandaş ellerindeki Türk bayraklarıyla Fomara Meydanı'na akın etti. Vatandaşlar, meydana kurulan dev ekranda, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın konuşmasını izledi.

Bu sırada zaman zaman gözyaşlarına hakim olamayan vatandaşlar, açılan dev Türk bayrakları eşliğinde İstiklal Marşı'nı okudu.

İzmir'de vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.

Konak Meydanı'ndaki saat kulesi etrafında Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleriyle toplanan binlerce İzmirli, dün gece olduğu gibi bugün de darbe girişimine tepki gösterdi.

Karadeniz'den ortak ses
Ordu'da toplanan çeşitli siyasi parti, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlardan oluşan gruptakiler, FETÖ'nün darbe girişimine ortak tepki gösterdi.

FETÖ'nün darbe girişimine ortak tepki göstermek isteyen AK Parti, CHP, MHP, BBP, Saadet Partisi temsilcileri ile bazı sendika temsilcilerinin aralarında bulunduğu çok sayıda vatandaştan oluşan gruplar, Ordu Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya geldi.

Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt ve Artvin ile Niğde, Nevşehir, Yozgat, Kırıkkale , Kırşehir, Hatay ve Mersin'de de meydanlarda toplanan binlerce vatandaş da FETÖ askeri darbe girişimini protesto etti.

Van ve Hakkari
Van'da Beşyol Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleriyle sloganlar eşliğinde darbe girişimini kınadı.

Cumhuriyet Caddesi'nden Maraş Caddesi'ne, oradan da Beşyol Meydanı'na gelen vatandaşlar, demokrasi nöbetini sürdürdü.

Erciş ilçesinde de hükümet konağı önünde toplanan binlerce vatandaş, Türk bayraklarıyla slogan atarak FETÖ'nün darbe girişimini kınadı.

Ahıska Türkleri ve Iraklılardan destek
Erzurum ve Ardahan'da, FETÖ'nün darbe girişimine karşı binlerce vatandaş caddeleri doldurdu. Erzincan'ın Üzümlü ilçesindeki tepki gösterilerine ise Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek ilçede iskan edilen Ahıska Türkleri de destek verdi.

Geceyi dışarıda geçirerek sabahlayan Erzurumlular, gün boyunca sürdürdükleri eylemlerine akşam da devam etti.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Afyonkarahisar'a yerleşen Iraklılar da FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti. Anıtpark Meydanı'na gelen çok sayıda Iraklı, darbe girişimi aleyhine sloganlar attı. Iraklılar, darbe karşıtı döviz ve pankartlar ile Türk ve Irak bayrakları taşıdı.

Şehitler için gıyabi cenaze namazı
Tokat'ta Gaziosmanpaşa Stadyumu önünde Türk bayrakları ile toplanan vatandaşlar, FETÖ ve darbe aleyhine slogan attı.

Samsun'da FETÖ'nün darbe girişimini protesto eden vatandaşlar, akşam saatlerinden itibaren Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Vatandaşlar, Kur'an-ı Kerim dinledi, şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldı ve dua etti.

Çorum'da binlerce vatandaş, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, mesleki ve sivil toplum örgütleri ile çeşitli sendikaların temsilcileri ile vatandaşlar, Hürriyet Meydanı'nda bir araya geldi.

Çankırı Valisi Mesut Köse, Belediye Başkanı İrfan Dinç, mesleki ve sivil toplum örgütleri ile çeşitli sendikaların temsilcileri ve vatandaşlar, Türk bayraklarıyla Belediye Meydanı'nda yapılan protestoya katıldı.

Sinop ve Kastamonu'da Türk bayrakları ile toplanan vatandaşlar, hükümet ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan attı.

Amasya ve ilçelerinde FETÖ'nün darbe girişimine tepki amacıyla düzenlenen gösterilere binlerce vatandaş katıldı.

YSK Başkanı Güven de meydanlarda
Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde darbe girişimine tepki göstermek için düzenlenen yürüyüşe Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven de katıldı.

Vatandaşlar, Türk bayraklarıyla belediye önünde toplandı.

Oğlunu darbe ortamında doğurmak istemiyor
Mardin'de vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimini protesto için sokak ve meydanları doldurdu, "çocuklarının darbe ortamında yaşamaması için" tepkilerini dile getirdi.

FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstermek için protestolara katılan 7 aylık hamile Şükran Işık, doğacak çocuğuna temiz bir gelecek bırakmak istediğini ifade ederek, evladına daha doğmadan bu ülkenin bayrağı altında yaşadığını hissettirmeyi amaçladığını söyledi.

Kefen giydiler
Şanlıurfa ve ilçelerinde meydanlara inen vatandaşlar, darbe girişimine gıyabi cenaze namazı kılarak tepki gösterdi. Gösterilere kentteki Suriyeli sığınmacılar da katıldı.

Siverek'teki gösterilere bazı vatandaşlar kefen giyerek geldi, kimi çiftçiler ise besledikleri develeri Türk bayraklarıyla süsleyerek gösterilere katıldı.

Düğün töreni iptal edildi
Niğde’de FETÖ'nün darbe girişiminde şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Sivas'ın Suşehri ilçesinde görevli bir polis memuru, FETÖ'nün askeri darbe girişiminde çok sayıda şehit verilmesi nedeniyle bugün yapmayı planladığı düğün törenini iptal etti.

Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye, Bilecik ve Kütahya'da da bir araya gelen vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.