Millet net bir şekilde 'evet' dedi

Millet net bir şekilde 'evet' dedi
BBP Genel Başkanı Destici, "Millet net bir şekilde 'evet' dedi. 50 artı 1 yeterken, 50 artı 1 milyon 400 bin dedi." ifadesini kullandı.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisince Tes-İş Genel Merkezi'nde düzenlenen "Genel İstişare Kurulları Bilgilendirme Toplantısı"nda konuştu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın kutlanacağını ve aynı zamanda Miraç Kandili'nin idrak edileceğini hatırlatan Destici, her ikisinin de ülke için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Ülkenin belli başlı problemleri olduğuna ve bu problemlerin, üzerinde durarak çözülmesi gerektiğine işaret eden Destici, terörle mücadelede geçmiş dönemde yapılan hataları ve aksaklıkları hep dile getirdiklerini, bugün kendilerinin de ifade ettiği anlamda terörün tüm unsurlarına karşı topyekun mücadele yürütüldüğünü, bunu sonuna kadar desteklediklerini söyledi.

"Suriye'nin kuzeyinde PYD ve YPG'ye müsaade edilmemelidir"

Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya ile ilişkilerde, Türkiye'nin ve Müslüman ülkelerin çıkarlarının gözetilmesi gerektiğini belirten Destici, "Suriye'nin kuzeyinde ne pahasına olursa olsun, ne Amerikası ne Rusyasına rağmen PYD ve YPG'ye asla müsaade edilmemelidir. Öleceksek de ölelim. Orada bir PYD ve YPG varlığına asla müsaade edilmemelidir. Aynı şekilde Kerkük'ün, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi tarafından işgaline ya da egemenlik altına alınmasına asla müsaade edilmemelidir." diye konuştu.

"Millet net bir şekilde 'evet' dedi"

BBP Genel Başkanı Destici, seçimin bittiğini ve milletin tercihini yaptığını belirterek, şunları söyledi:

"Millet net bir şekilde 'evet' dedi. 50 artı 1 yeterken, 50 artı 1 milyon 400 bin dedi. Neyi arıyorsun daha sen? Yenilgiyi kabul etmek için illa 5 milyon mu fark olması gerekiyor? Bir tane olunca yetiyor zaten ama 1 milyon 400 bin var burada. Neyin kavgası yapılıyor? Biz gerçekten bunu anlayabilmiş değiliz. Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı, AGİT'in temsilcilerinin ne olduğu basına yansıdı. Terör örgütü PKK, DHKP-C toplantılarında boy gösterenler olduğu ortaya çıktı. Ben buradan soruyorum, eğer referandumdan hayır çıksaydı, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı yine bu raporu hazırlayacak mıydı, yoksa Türk milletini demokrasi kahramanı mı ilan edecekti? Evet. Çünkü onlar 'hayır'ı istiyorlar ama Türk milleti 'evet'in kendi hayrına olduğuna inandı ve 'evet' dedi."

Destici, milletin verdiği karara kimsenin itiraz etmeye hakkı olmadığını, bu kararın itibarsızlaştırmaya çalışılmaması gerektiğini vurguladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.