Uğur Özteke

Uğur Özteke

MİLLET OLARAK HÂLÂ O, BÜYÜK TRAVMAYI YAŞARKEN

MİLLET OLARAK HÂLÂ O, BÜYÜK TRAVMAYI YAŞARKEN

Bugün siz değerli okurlarımızla yine şehir ile ilgili bir kaç konuyu dertleşmek istiyoruz.

Öncelikle şehrimizde ki özellikle de şehrin merkezinde ki büyük AVM’lerin sahiplerinden yetkililerinden vatandaş adına bir ricada bulunacağız.

Aşağıdaki konuyu cumartesi günü bu şehirde yaşayan ama Konyalı olmayan çok zeki başarılı ve etkili bir dostum attı

foto-1-172.jpg

Bu fotoğrafı gönderdikten sonra öfke ile şöyle diyordu;

“Uğur abi burası ...... girişi                         

................ paraya kıyıp iki adam koyamamış. Bak tek kişiyle kuyruktaki araçları kontrol edip garaja alıyorlar.

Araç kuyruğu ............. kadar uzamış durumda.  

Çoluk çocuk şu sıcakta trafik beklemekten yıldık.

Bazı Konyalılar zengin mi oluyor iki üç kişi daha çalıştırmayınca?

Bari sadece hafta sonlarında bir kaç kişi daha görev yapsa da araç sahiplerinin AVM’lere girerken çektikleri sıkıntı sona erse. Çünkü kuyruğun uzaması sonucu trafik akmıyor dolayısı ile arkadaki trafiğin normal akışı da engelleniyor.”...

..........

Biz bu dostumuz ile epey bir söyleştik.

Dışarıdan bir gözle baktığımız zaman bizler için sıradan olan konu basit de olsa şehrimizin büyüklüğüne kurumlarımızın büyüklüğüne yakışmıyor.   

İlgililerin de bu konuda sıcak altında soğukta araç içinde de olsa mağdur olmalarını önleme adına bir adım atacaklarına inanıyorum.

Bu iş sadece bir vatandaşın araç içerisinde bekleme sorunu da değil, kuyruklar uzadıkça zaten sınırlı ve dar olan yollarda diğer araçlara da zarar verip yolun yani trafiğin tıkanmaması yönünden önemli.

YENİ TEDES'LERİN İHALESİ YAPILDI MI?

Yine önceki gün Karaman yolundaki TEDES sıkıntısını ikinci kez dile getirince bir büyüğümüzün hatırlatması üzerine geriye doğru gittik.

Hani geçen yıl kasım ayındaki TEDES toplantısında yanılmıyorsam 10 yeni noktaya TEDES yapılması kararı alınmıştı.

Bunlarda yine hatırladığımız kadarı ile Meram SSK'dan Meram Son Durak’a, Veysel Karani, Antalya Yolu en az 3 bölüm halinde, Karaman kavşağı, Karaman yolu üzeri, Alavardı yolu, Şafak caddesi ve Barış caddesi olarak planlanmıştı.

Mayıs ayında bunların da ihalesi yapılacaktı.

Ya da öyle denmişti.

Ama bugün oldu bize bir ihale haberi ulaşmadı.

İhaleler yapıldı da yoksa biz mi atladık.

İnşallah atlamışızdır da ihaleler yapılmıştır.

Yok biz atlamadık ise buralara acilen hem de çok acil TEDES'ler yapılmalı daha fazla mal ve can kaybı önlenmeli diye küçük bir hatırlatma yapalım istedik.

BİR ELEKTRİK KESİNTİSİNİN ARDINDAN

Önümüz kış.

Yazın böyle iken karlı kışlı fırtınalı aylarda günlerde malum elektriklerin daha sık kesilmesi karanlıkta kalmamız daha büyük ihtimal.

Ki bunları geçtiğimiz yıllarda yaşamıştık.

Ancak önceki gece 20 dakikalık da olsa bir elektrik kesintisinin milleti nasıl endişelendirip sokağa döktüğünü görünce panikledik.

Aslında bu endişe milletin duyarlılık ve hassasiyet konusunda ki olgunluğunu tüm detayları ile bir kez daha gösteriyordu.

Ancak diğer pencereden baktığımız zaman ise yaşamakta olduğumuz travma, korku, endişenin ne kadar derin iz bıraktığını da adeta haykırıyordu. 

O 20 dakika ve sonrasında sosyal medyadan insanlarımızın valilik önünde ki birikmesine kadar yaşananlar Konya insanını vatan millet sevgisini inancını dört dörtlük gözler önüne sererken vekil Mehmet Babaoğlu'nun çabası, Vali Yakup Canbolat'ın vakur Devlet adamlığı kimliği ile duruşu ise geleceğimiz adına yüreğimize su serpiyordu.

Şimdiden o fırtınalı kar yağışlı kış günlerini düşünüp aynı şekilde paniklememiz için hem şehrimizi yönetenlere hem de kurum ve kuruluşlara ne kadar büyük görev düştüğünü daha iyi anlamış oluyorduk. 

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Sadece kameranız ve siz varsınız. Fotoğrafınızdaki kısıtlamalar size bağlıdır; çünkü ne gördüğümüz, kim olduğumuzdur.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Şehrimize gelen özellikle yerli turistlere yer bildirme konusunda daha doğru ve bilinçli tarif yaptığımız zaman daha iyi ADAM oluruz, 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR