'Milletimizin istediği oldu'

'Milletimizin istediği oldu'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletimiz ne istiyordu, 'Millete ihanet edenleri Türk milletinin parlamentosunda görmek istemiyoruz.' Neticede bu oldu." ifadelerini kullandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Artvin'in Yusufeli ilçe merkezinde halka hitap etti.

Erdoğan, bugünün Beraat Kandili olduğunu belirterek, vatandaşların kandilini kutladı.

Allah'ın Türkiye'yi terörle mücadelede zafere ulaştırmasını dileyen Erdoğan, "Şuna hep birlikte inandık, şehitler tepesi boş değil. Bunlarla mücadelede Allah'ın izniyle şuna emin olun, er veya geç zaferle bu iş noktalanacaktır ve şu andaki günler bunların iyi günleridir." diye konuştu.

Dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişikliği teklifinin TBMM Genel Kurulundaki kabulüne değinen Erdoğan, dün parlamentoda milletin dediğinin olduğunu ifade etti. Dokunulmazlıklarla ilgili parlamentoda alınan kararın hayırlı olacağını dile getiren Erdoğan, "Milletimiz ne istiyordu, diyordu ki, 'Biz bu millete ihanet edenleri Türk milletinin parlamentosunda görmek istemiyoruz.' Neticede bu oldu ve 376 milletvekilinin oyuyla bu iş gerçekleşti. Parlamentoya kesilmek istenen bileti parlamento 'hayır' dedi, bunun kararını yargı vermelidir ve yargıya gönderiyor. Hayırlı olacak inşallah." değerlendirmesinde bulundu.

"Denize nazır bir Yusufeli inşa ediyoruz"
Yusufeli ilçesinin de bir değişim, dönüşüm yaşadığına işaret eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Barajıyla inşallah Yusufeli bir başka olacak ve denize nazır bir Yusufeli inşa ediyoruz. Bunu laf olsun diye söylemiyorum, iş olsun diye söylüyorum. Proje hazır. Biz de laf ola beri gele yok, bizde talimat verilir, adım atılır ve ondan sonra da uygulamasıyla da ortaya eserler çıkar."

"Tabutlarda silah taşıyanlar şimdi Türkiye'den kaçmaya başladılar"
Artvin'de eğitim ve sağlık alanında yapılan yatırımlara da değinen Erdoğan, "Şimdi yeni bir adım daha atıyoruz. Artvin-Rize bölge havalimanını yapıyoruz. Böylece Artvin'in uçağa ulaşımı çok daha rahat olacak, Cankurtaran Tüneliyle beraber bu iş iyice kolaylaşacak. Göreve geldiğimizde 26 havalimanımız vardı, 29 daha ilave ettik şu anda Türkiye genelinde 55 havalimanımız var. Bu terör örgütü, Hakkari'ye Selahaddin Eyyubi Havalimanı yaptık, havan topu, roket attılar. Bunlar insanlıktan nasibini almamış, onun desteklediği siyasi parti de parlamentoda terör estirmeye başladı. Arabalarında silah taşıyanlar, tabutlarda silah taşıyanlar şimdi Türkiye'den kaçmaya başladılar. Niye kaçıyorsunuz?" değerlendirmesini yaptı.

"Bu topraklar üzerinde gözü olanlar bedelini çok ağır ödüyorlar"
Paralel devlet yapılanmasına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Paralel devlet diye bir şey çıkmış, bunlar şimdi bölücü terör örgütüyle omuz omuza dolaşıyorlar. Biz tek devletten asla sapmayacağız. Taviz de vermeyeceğiz ve bu topraklar üzerinde gözü olanlar, bunun bedelini çok ağır ödüyorlar, ödemeye de devam edecekler."

Bakan'lara seslendi
Erdoğan, "Yarın Ankara'da bir kongre var. Kongre'den sonra yeni bir kabine oluşuyor. Yeni kabinenin mensuplarına, yeni Başbakan'la birlikte tekrar hatırlatacağım. Diyeceğim ki, ben cumartesi günü Artvin, Yusufeli'ndeydim. Dolaştım. Orada kardeşlerimle bir araya geldim. Yusufeli için azami 3 yıl. Hem barajımız hem Yusufeli ilçesinin bitmesi lazım. Talimatı verdik ve 3 yıl içinde inşallah bunu bitireceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na yönelik de "Zaten bizim Veysel Hoca'ya bu konularda inanırım. Alışılmış hocalar gibi değildir, evelallah. Veysel hocanın bir özelliği var, manifaturacılıktan gelmedir. Baba mesleği. İyi mezura kullanır ve hiç şaşmaz. İnşallah burada da bu işi başaracaktır. Biraz zaman zaman adam adama markajdan açar, şöyle biraz alan markajı yapardı. O bizi üzerdi ama bundan sonra yapmayacak. Daha seri işler bitireceğiz inşallah." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.