Milletlerarası anlaşma

Milletlerarası anlaşma
Türkiye ile AB arasında sivil koruma alanında işbirliğini kolaylaştırmaya yönelik anlaşma onaylandı

ANKARA (AA) - Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) arasında sivil koruma alanında işbirliğini kolaylaştırmayı amaçlayan anlaşma onaylandı.

Resmi Gazetede yayımlanan Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Birliği Arasında Türkiye’nin Sivil Koruma Mekanizmasına Katılmasına İlişkin Anlaşma'nın onaylanması, 31 Mayıs 1963 tarihli kanunun 3 ve 5. maddelerine göre Bakanlar Kurulunca kararlaştırıldı.

Sivil Koruma Mekanizmasına katılım, Türkiye’nin AB programlarına ilişkin genel ilkeleri belirleyen 26 Şubat 2002 tarihli çerçeve anlaşmasında belirtilen koşullar çerçevesinde olacak.

Türkiye’nin AB Sivil Koruma Mekanizmasına katılması, Türkiye ile AB ve üye devletler arasındaki işbirliğini güçlendirmeyi ve doğal ve insan kaynaklı felaketlerin önlenmesi, bunlar için hazırlıklı olma ve bunlara müdahale etme sistemlerinin etkinliğini artırmak için sivil koruma alanında işbirliğini kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.