Milletlerarası anlaşma

Milletlerarası anlaşma
Türkiye-Macaristan Dostluk ve İşbirliği Anlaşması Resmi Gazete’de yayımlandı

ANKARA (AA) - Türkiye ve Macaristan arasında imzalanan Dostluk ve İşbirliği Anlaşması onaylanarak Resmi Gazete’de yayımlandı.

Türkiye ve Macaristan arasında 12 Mart 2015 tarihinde Ankara'da imzalanan, "Türkiye Cumhuriyeti ile Macaristan Arasında Dostluk ve İşbirliği Anlaşması" karşılıklı fayda temelinde, ekonomik ilişkilerin daha da geliştirilmesini, özel sektörler arasında iş ve ekonomik faaliyetlerin teşvik edilmesi, modern teknoloji ve bilimin imkanlarından yararlanmaya yönelik işbirliğinin geliştirilmesi ile askeri ve savunma alanında işbirliği esaslarını kapsıyor.

Anlaşmaya göre, iki ülke arasında, organize suçlar, terörizm, yasa dışı uyuşturucu ve silah kaçakçılığı, insan kaçakçılığı, yasa dışı göç, tarihi ve kültürel mirasa ait eserlerin kaçakçılığı, kitle imha silahlarının yayılması ve nükleer radyoaktif maddelerin kaçakçılığıyla mücadele konusunda işbirliğinde bulunulacak.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.