Milletlerarası anlaşmalar

Milletlerarası anlaşmalar
Çin ile imzalanan süt ürünleri alanındaki protokol onaylanarak Resmi Gazete'de yayımlandı

ANKARA (AA) - Türkiye ile Çin arasında imzalanan "Türkiye’den Çin’e İhraç Edilecek Süt Ürünlerinin Veteriner ve Sağlık Şartları Konusunda Protokolü" onaylanmasının ardından Resmi Gazete'deki yerini aldı.

Buna göre, Çin'e ihraç edilecek süt ürünlerinin denetiminden, karantina ve sağlık sertifikalarının düzenlenmesinden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı sorumlu olacak.

Bakanlık, süt hayvanlarının sağlığı, süt ürünü üreticileri, süt ürünü güvenilirliği, hijyen ve kalitesi ile birlikte ihraç edilen süt ürünlerine ilişkin denetim ve karantina şartları, yöntemleri, prosedürleri ve standartları kapsayan kanun ve yönetmelikleri Çin Halk Cumhuriyeti Kalite Kontrolü, Denetim ve Karantina Genel İdaresi'ne sağlamakla sorumlu olacak, taklit edilemeyen resmi mühür ve sağlık sertifikası örneği hazırlayacak.

Çin'e gönderilecek süt ürünleri, uluslararası hijyen standartlarına uygun olarak yeni materyallerle ambalajlanacak ve paketlenecek, ürüne ait üretim tarihi, raf ömrü, kayıt numarası gibi bilgiler Türkçe, Çince ve İngilizce olarak belirtilecek.

- Milletlerarası sözleşmeler

Türkiye'nin taraf olduğu Avrupa Konseyi'nin "11 No'lu Protokol ile Değişik İnsan Haklarını ve Ana Hürriyetleri Korumaya Dair Sözleşme'ye Ek 7 No'lu Protokolü" onaylanarak Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Türkiye'de kanuni olarak mukim bulunan bir yabancı, kanuna uygun olarak alınan bir kararın uygulanması için gerekli olmadığı sürece sınırdışı edilemeyecek, bu durumdaki kişinin sınırdışı edilmesine karşı gerekçeleri sunmasına, durumunun yeniden incelenmesine, yetkili bir makam tarafından tayin edilecek kişi veya kişiler huzurunda temsil edilmesine izin verilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.