Milletlerarası anlaşmalar

Milletlerarası anlaşmalar
Türkiye ile çeşitli ülkeler arasında imzalanan anlaşma ve protokoller Resmi Gazete'de yayımlandı

ANKARA (AA) - Türkiye'nin Katar, Surinam ve Morityus ile imzaladığı çeşitli anlaşma ve protokoller Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye ile Katar arasında 2 Aralık 2015'te Doha’da imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Katar Devleti Hükümeti Arasında Arşiv Alanında İşbirliği Protokolü"nün onaylanması, Bakanlar Kurulunca kararlaştırılarak Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, iki ülke milli mevzuatlarına uygun olarak ve karşılıklılık esası temelinde devlet arşivleri arasında işbirliği geliştirecek, taraflar arşivlerini zenginleştirmek amacıyla araştırma yapabilecek, belgelerin çoğaltılmış örnekleri ile arşiv belgeleri için yayınlanan kılavuz envanter ve benzeri araştırma malzemelerinin mübadelesini yapabilecek.

Tarihleriyle ilgili arşiv belgelerinin dijitalleştirilmesi konusunda da iki ülke iş birliğine gidebilecek. Türkiye adına Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü, Katar adına da Devlet Arşivleri uygulayıcı kurumlar olacak.

- Surinam ve Morityus ile ticaret ve ekonomik iş birliği anlaşması

Türkiye ile Surinam arasında ekonomik ve ticaret iş birliğinin geliştirilmesi amacıyla 7 Mart 2013'te Ankara'da imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Surinam Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Ticaret ve Ekonomik İşbirliği Anlaşması" da onaylanarak Resmi Gazete’de yayımlandı.

Ülkeler arasındaki anlaşma, ikili iş birliğinin geliştirilmesi için tarafların ticaret ile yatırımların kuruluşlarının, iş adamlarının ve birliklerinin karşılıklı ticaret heyetlerine, sergilere, fuarlara katılımını teşvik etmelerine ilişkin düzenlemeleri kapsıyor.

Öte yandan, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Morityus Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Ticaret ve Ekonomik İşbirliği Anlaşması" ve "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Morityus Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunmasına İlişkin Anlaşması" da onaylanarak Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.