Milletlerarası anlaşmalar

Milletlerarası anlaşmalar
Türkiye ile çeşitli ülkeler arasındaki anlaşmalar Resmi Gazete'de yayımlandı

ANKARA (AA) - Türkiye'nin Azerbaycan ve Ekvador ile ayrı ayrı imzaladığı protokol ve anlaşma, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye ile Azerbaycan arasında 15 Ocak 2015'te Ankara'da imzalanan, elektrik enerjisi mübadelesi ile ilgili olarak ortaya çıkan borca ilişkin protokol, Bakanlar Kurulu tarafından onaylanarak yürürlüğe girdi.

Bununla, Türkiye ile Azerbaycan arasında 1991-2014 arasında gerçekleşen elektrik enerjisi mübadelesi ve enerji nakil hattı yapımı ile ilgili ortaya çıkan Azerbaycan tarafının borcunun ödenmesi ve ne şekilde ödeneceğine ilişkin esaslar kararlaştırıldı.

Ayrıca Türkiye ile Ekvador arasında işbirliğini öngören çerçeve anlaşması, 25 Nisan'da Bakanlar Kurulunca onaylanmasının ardından Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Anlaşmaya göre, taraflar arasındaki işbirliği alanlarının geliştirilmesi ve genişletilmesi dikkate alınarak, "Planlama ve kalkınma, çevre ve doğal kaynaklar, teknoloji ve inovasyon, enerji, elektronik, madencilik, balıkçılık, tarım ve tarıma dayalı sanayi, limanlar, ulaştırma, konut ve kentsel gelişme, turizm, sağlık ve sosyal kalkınma" alanlarına ek olarak tarafların karşılıklı rızasıyla kararlaştırılan diğer alanlarda işbirliği alanlarının geliştirilmesi ve güçlendirilmesi taahhüt edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.