Milletlerarası Anlaşmalar

Milletlerarası Anlaşmalar
ANKARA (AA) - Türkiye'nin, Cibuti, Man Adası ve Avusturya ile imzaladığı milletlerarası anlaşmalar onaylandı.Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı...

ANKARA (AA) - Türkiye'nin, Cibuti, Man Adası ve Avusturya ile imzaladığı milletlerarası anlaşmalar onaylandı.

Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı ile Cibuti Cumhuriyeti Milli Eğitim ve Yükseköğretim Bakanlığı arasında Teknik İşbirliği Anlaşması, Türkiye ile Man Adası Hükümeti arasında Vergi Konularında Bilgi Değişimi Anlaşması ve Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Orman Bakanı ile Avusturya Cumhuriyeti Federal, Tarım, Ormancılık, Çevre ve Su Yönetimi Bakanı arasında İşbirliği Mutabakat Muhtırasının onaylanması hakkında kararlar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye ile Cibuti arasında imzalanan anlaşmaya göre, eğitim, yüksek öğretim ve araştırma alanlarında teknik iş birliğini artırması ve ilişkilerin geliştirilmesi teşvik edilecek.

Türkiye ile Man Adası arasında İngiltere'nin başkenti Londra'da 21 Eylül 2012 tarihinde imzalanan vergi konularında bilgi değişimi anlaşmasına göre, iki ülke arasında vergilere ilişkin iç mevzuat hükümlerinin idaresi ve uygulanması konularında bilgi değişimi yapılabilecek.

Türkiye ile Avusturya arasında 18 Haziran 2009'da çevre ve ormancılık alanında imzalanan anlaşmaya göre, iki ülke su kalitesi ve atık su arıtımı, iklim değişikliği ile mücadele, peyzaj düzenleme ve ulusal ormancılık programının uygulanması gibi alanlarda iş birliği yapacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.