Milletvekili'nden FETÖ'nün darbe girişimi hakkında suç duyurusu

Milletvekili'nden FETÖ'nün darbe girişimi hakkında suç duyurusu
AK Parti Trabzon Milletvekili Köseoğlu, FETÖ elebaşı Gülen ve darbe teşebbüsünde bulunan tüm kişi ve kuruluşlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ve darbe teşebbüsünde bulunan tüm kişi ve kuruluşlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Köseoğlu, düzenlediği basın toplantısında, 15 Temmuz FETÖ'nün darbe girişimi sırasında TBMM'de bulunduğunu ifade ederek, bombaların ve kurşunların hedefi olduklarını anlattı.

Milletvekili olarak suç duyurusunda bulunma zorunluluğunun doğduğunu belirten Köseoğlu, "FETÖ üyesi bir grup asker kıyafetli terörist tarafından, örgüt liderinin direktifleri doğrultusunda kapsamlı ve organize bir darbe girişiminde bulunulmuştur." dedi.

Darbe girişimiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, hükümetin, TBMM'nin ve demokratik sistemin ortadan kaldırılmasının hedeflendiğinin altını çizen Köseoğlu, "Düşmanın bile yapmadığını yaparak Meclisimizi bombalayan bu eli kanlı örgüt ve terörist organizasyonu Amerika'dan idare eden terörist başı Fetullah Gülen hakkında suç duyurusunda bulunarak Meclis çatısı altında sürdürdüğüm bu mücadeleyi yargıya taşıyarak, hain örgütün peşini bırakmayacağım." diye konuştu.

Köseoğlu, FETÖ elebaşı Gülen ve darbe teşebbüsünde bulunan tüm kişilerin Türk Ceza Kanunu'nda düzenlenen "Anayasayı ihlal, cumhurbaşkanına suikast ve fiili saldırı, yasama organına karşı suç, hükümete karşı suç, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne karşı silahlı isyan ve silahlı örgüt" suçlarından cezalandırılmalarını talep etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.