Milli atlet Aşkın'dan Avrupa'nın en iyi 2. derecesi

Milli atlet Aşkın'dan Avrupa'nın en iyi 2. derecesi
13. Koç Fest Üniversiteler Türkiye Şampiyonası'nda üç adım atlamada şampiyonluğa ulaşan Aşkın Karaca, 16.63'lük derecesiyle, bu sezon Avrupa'nın en iyi 2. derecesine imza atarak Avrupa Şampiyonası barajını geçti

ANKARA (AA) - 13. Koç Fest Üniversiteler Türkiye Şampiyonası'nda, üç adım atlamada şampiyonluğa ulaşan Aşkın Karaca, 16.63'lük derecesiyle, bu sezon Avrupa'nın en iyi 2. derecesine imza attı.

Atletizm Federasyonu'nun internet sitesinde yer alan habere göre 10-13 Mayıs'ta Antaya'da yapılan şampiyonada, erkekler 3 adım atlamada 16.63'lük derecesiyle 1. olan Aşkın, hem Avrupa'da sezonun en iyi 2. derecesini elde etti hem de Avrupa Şampiyonası barajını geçti.

Aynı zamanda üniversiteler rekorunu da eline geçiren Aşkın, Şeref Osmanoğlu'nun 16.74'lük Türkiye rekoruna da yaklaşmış oldu.

Şampiyonada daha önce de Türkiye rekortmeni sırıkçı Demet Parlak, açık sahada kendine ait Türkiye rekorunu 1 santimetre geliştirmiş ve 4.22 ile 1. olmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.