Milli badmintoncu hedef büyüttü

Milli badmintoncu hedef büyüttü
Avrupa 15 Yaş Altı Badminton Şampiyonası'nda bronz madalya kazanan Büşra Ünlü, 17 Yaş Altı Şampiyonası'nda gözünü altına dikti- Milli badmintoncu Büşra:"Şampiyonada altın madalya kazanmak istiyorum"

ANKARA (AA) - Milli badmintoncu Büşra Ünlü, Avrupa 15 Yaş Altı Şampiyonası'nda, tek bayanlarda kazandığı bronz madalyayı altın madalyaya dönüştürmek istiyor.

İsveç'te 2 yıl önce yapılan Avrupa 15 Yaş Altı Badminton Şampiyonası’nda üçüncülük kürsüsüne çıkan Büşra, 17 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda birinci olabilmek için Ankara'da çalışmalarını sürdürüyor.

Polonya'da, 17-25 Mart tarihlerinde düzenlenecek Avrupa 17 Yaş Altı Şampiyonası’na hazırlanan Büşra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonada altın madalya kazanmak istediğini söyledi.

Badmintonda kondisyon ve psikolojinin önemli olduğunu vurgulayan milli sporcu, "Rakiplerim fiziki açıdan ne kadar iyi olursa, olsun benim o anki psikolojik durumum iyiyse yenemeyeceğim kimse yok diye düşünüyorum" dedi.


-Başarıda aile katkısı


Büşra, bugüne kadar elde ettiği derecelerde ailesinini büyük bir katkıda bulunduğunu dile getirdi.

"Başarılarımın kaynağı ailem ve hocamdı" diyen Büşra, "Onlar beni her konuda sonuna kadar destekliyor. Ben de onların bana olan güvenlerini boşa çıkarmamak için çok çalışıyorum" diye konuştu.

Dördüncü sınıfta okurken, Badminton Federasyonunun okul seçmelerinde keşfedilen milli sporcu, Türkiye’yi olimpiyatlarda temsil eden milli sporcu Neslihan Yiğit ile dünya ve Avrupa Şampiyonu İspanyol Carolina Marin’i kendisine örnek aldığını kaydetti.


-Federasyon başkanı ve antrenöründen destek


Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, Büşra ile yakından ilgilendiklerini belirterek, "Büşra özel bir öğrenci ve özel bir sporcu. Potansiyelini en üst noktaya çıkarması için hazırlıklarını sürdürüyor" dedi.

Antrenör Şule Özmekik ise Büşra'nın gelecek vadeden bir sporcu olduğunu ifade etti.

Sporcusundan memnun olduğunu dile getiren Özmekik, "İnşallah katılacağı şampiyonada ülkemiz için güzel sonuçlar elde edecektir" ifadesini kullandı.




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.