Milli badmintoncular ilke imza attı

Milli badmintoncular ilke imza attı
Çift bayanlarda Bengisu Erçetin ve Zehra Erdem, 15 Yaş Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazandı

ANKARA (AA) - Milli badmintoncular Bengisu Erçetin ve Zehra Erdem, 15 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda zirvede yer alarak bir ilki başardı.

Rusya'nın Kazan kentinde organize edilen şampiyonada Bengisu-Zehra çifti Avrupa şampiyonluğuna ulaştı. İki sporcu, ilk turda Slovak, ikinci turda Alman rakiplerini yenerek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Rumen rakiplerini de yenerek yarı finale kalan milli sporcular, yarı finalde de Fransız rakiplerini yenmeyi başardı. Finalde Avrupa şampiyonluğu sahibi Danimarkalı çifti, 21-12 ve 21-18 set sonuçlarıyla geçen milli sporcular, badmintonda ilke imza attı.

Öte yandan teklerde Bengisu, Avrupa üçüncüsü olarak bronz madalya kazandı.

Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, tüm sporcu ve antrenörleri tebrik ederek, "Ülkemizin elde ettiği ilk Avrupa şampiyonluğu nedeniyle çok mutluyuz. Yıldız badmintoncularımızın, bundan sonraki şampiyonalarda da elde edecekleri başarılarla ülkemizin gururu olacaklarına inanıyorum" ifadelerini kullandı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.