Milli bisikletçimize otobüs çarptı

Milli bisikletçimize otobüs çarptı
Torku Konya Şekerspor'un milli bisikletçisi Ahmet Örken'e, belediye otobüsü çarptı, genç sporcu ölümün kıyısından döndü

Torku Konya Şekerspor ve Milli takımın gelecek vaadeden sporcularından Ahmet Örken, Konya'da geçtiğimiz salı akşamı takım arkadaşı Fatih Keleş'le birlikle çıktığı bisiklet gezisinde talihsiz bir olay yaşadı. Örken'in ifadesine göre; şehrin toplu taşımasında görevli bir belediye otobüsü, kendisine arkadan çarparak düşmesine neden oldu. 22 yaşındaki isim, şansı ve tecrübesi eseri otobüsün altında kalmazken, kazadan dizinde oluşan yaralarla kurtulmayı başardı. 

"Şoför üstümüze yürüdü!"

Gazetemize olayın detaylarını anlatan genç bisikletçi; trafik kurallarına uygun şekilde ve yolun sağında seyrettiklerini, otobüsün ise anlaşılamaz bir şekilde kendisine çarptığını belirtti. Örken, olayda hatası bulunan şoförün özür dilemesi gerektiği halde "Sizin yolda ne işiniz var!" diyerek üstülerine yürüdüğünü, fiziki bir müdahaleyi ise çevredeki duyarlı vatandaşların engellediğini ifade etti. 

Olay sonrası, Konya Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle görüştüğünü söyleyen Örken," Ölüm tehlikesi atlatmamın yanı sıra şoförün bize karşı gösterdiği tavır nedeniyle ayrıca üzüldük. Konya Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle görüştük ve olayın sorumlusu şoförden şikayetçi olduk. Onlar da sağ olsun bize destek oldular ve Konya gibi bisiklet sporuna önem veren bir şehirde bu tip olayların yaşanmasına bir daha izin vermeyeceklerini belirttiler."dedi.

"Doktorlar şanslı olduğumu söyledi"

Sağlık durumu hakkında da bilgi veren Örken, "Dizimde darbeye bağlı yaralanma ve ödem oluştu. Doktorlarımız, çok daha vahim sonuçlar doğurabilecek bir kazayı bu kadar az yaralanmayla atlattığım için şanslı olduğumu söylediler. Önümüzdeki 2 hafta boyunca hiç bisiklet kullanmadan dinlendiğim takdirde sağlıma yeniden kavuşacağım" ifadelerini kullandı.

Torku Konya, Çin'e gitmekten vazgeçti!

Öte yandan Torku Konya Şekerspor'da sürpriz bir gelişme daha yaşandı. Yıllık programa göre 5-18 Temmuz tarihleri arasında Çin'de düzenlenecek olan Tour of Qinghai Lake'te ülkemizi temsil etmesi beklenen Yeşil - Siyahlılar'ın, yönetimce alınan karar nedeniyle tura katılmayacağı açıklandı.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'yla aynı kategoride yer alan bu yarışa son derece iyi hazırlanan takım sporcularının ise büyük hayal kırıklığı yaşadığı öğrenildi. 

TUR'un 2017 yılında ProTour kategorisine, Torku Konyaspor'un ise Pro-continental takım seviyesine yükselmesi için çalışmaların yürütüldüğü bu dönemde, ülke bisikletinin lokomotifi olarak görülen bir ekibin, alınan bu karar nedeniyle 2 aya yakın bir süreyi boş geçirecek olması, bisiklet otoriteleri tarafından da hayret ve sitemle karşılandı. 

Kaynak: FANATİK

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum