Milli Egemenlik ve Çanakkale Ruhu yarışması sonuçlandı

Milli Egemenlik ve Çanakkale Ruhu yarışması sonuçlandı
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri arasında düzenlenen “Milli Egemenlik ve Çanakkale Ruhu” temalı şiir, öykü ve resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Büyükşehir Belediyesi İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi’nde yapılan törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Kurtuluş Savaşı şehitlerinin yarıya yakınının Konya Askerlik Şubesi’ne kayıtlı olduğunu hatırlattı. Konya’nın Anadolu’nun vatan yapılmasında en önemli rolü oynayan coğrafyadır. Bize Anadolu’yu vatan yapan bu topraklardır. Bu toprakların altı Anadolu’yu bize miras bırakan ecdadımızın mezarlarıyla, şehitlerimizin hatıralarıyla doludur” dedi. Konya’nın tarih boyunca önemli bir misyon üstlendiğini dile getiren Başkan Akyürek, şöyle devam etti: “Bugün de aynı misyon devam etmektedir. Ülkemiz ne zaman dara düşerse, ne zaman büyük bir hamleye girişecek olursa Konya bölgesi, Konya insanı elini taşın altına hep birlikte koyar. Konu vatan, millet ve memleket olduğunda; din, iman ve bayrak olduğunda Konya insanının kalbi hep birlikte çarpar. Birinci Dünya Savaşı’nda, Çanakkale’de, Kut’ül Amare’de, Kurtuluş Savaşı’nda şehidi olmayan Anadolu ailesi var mıdır? Konya’da yoktur. Bu da Konya için büyük bir şereftir. Bu vatanın tapusunda Konyalıların da imzası var. En kalın çizgilerle çizilmiş imzalar Konya’ya aittir.”

Yarışmada emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Akyürek, ödül alan gençleri de tebrik ederek, başarılarının devamını diledi. Programın sonunda, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, protokol mensupları ve gaziler şiir, öykü ve resim dalında öğrencilere ödüllerini verdi. Milli Egemenlik ve Çanakkale Ruhu temalı yarışmada şiir dalında Meram Ticaret Borsası Ortaokulu’ndan Sabiye Nur Süslü birinci, Beyşehir Ali Rıza Celeboğlu Ortaokulu’ndan Emine Nur Selvi ikinci, Cumhuriyet Ahmet Haşhaş Ortaokulu’ndan Esma Özel üçüncü oldu. Öykü kategorisinde, Akşehir Hacı Sıddıka Baysal Fen Lisesi’nden Fatma Üçkapı birinci, Meram Anadolu Lisesi’nden Ayşenur Tuğçe Saraçoğlu ikinci, Dolapoğlu Anadolu Lisesi’nden Burak Çetin üçüncü olurken; resim dalında Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Ahmet Türe birinci, Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Dilan Duymaz ikinci oldu. Resim yarışmasında birinciye 3 bin, ikinciye 2 bin, öykü yarışmasında birinciye 2 bin, ikinciye bin, üçüncüye 500 lira, şiir yarışmasında ise birinciye bin, ikinciye 750, üçüncüye 500 lira ödül verildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.