Milli Eğitim Bakanı Avcı hakkındaki gensoru

Milli Eğitim Bakanı Avcı hakkındaki gensoru
CHP'li Usluer: -"Dün Karaman'da yaşadıklarımızdan sonra yüce Mecliste 'Aslında, hepiniz oradaydınız.' diye haykırmak geliyor içimden"-HDP'li Toğrul: -"Kamusal eğitimin güçlendirilmesi gerekir"-MHP'li Topcu: - "Amasız, fakatsız, bir yerleri korumadan her ş

TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulunda Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı hakkında verilen gensoru önergesi görüşülüyor.

Önerge sahibi olarak söz alan CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, "Eğitimin neresinden tutsak o kısım elimizde kalıyor." dedi.

Dün Karaman'da cinsel istismar davasını izlemeye gittiklerini anımsatan Usluer, şunları kaydetti:

"Cinsel istismarın kanıtlandığı, doğrulandığı Ensar ve KAİMDER'e ait olduğu belirlenen yurtların nesini aklamaya çalışıyorsunuz? Karaman Valisi, İl Milli Eğitim Müdürü 'Bilgim yok' diyor. Kusura bakmayın ama dün Karaman'da yaşadıklarımızdan sonra yüce Mecliste 'Aslında, hepiniz oradaydınız.' diye haykırmak geliyor içimden.

Bu çocukların ve ailelerinin durumu içler acısı. Sadece bizler ağlamadık, bu çocuklar için yer ağladı, gök ağladı. Soruyorum size, bu ilin milli eğitim müdürü, bu çocukların okudukları okulun müdürü, bu çocukların öğretmenleriyle ilgili Milli Eğitim Bakanı olarak herhangi bir işlem başlattınız mı? Ne yaptınız sayın Bakan? Kusura bakmayın ama 'Hepimiz Ensarız ve Ensar Vakfı değerlidir.' demekten başka hiçbir şey yapmadınız."

-"Sorunun üzerine ciddiyetle gidilmeli"

MHP Grubu adına söz alan Ankara Milletvekili Zühal Topcu, "Çocuklarımız her gün telef oluyor." dedi.

Herkesin "suskun olduğunu ve üç maymunu oynadığını" öne süren Topçu, "Bunlar bizim çocuklarımız. Amasız, fakatsız, bir yerleri korumadan her şeyin üstüne gitmek lazım. Bir kere olmasıyla 10 kere olması arasında hiçbir fark yok. Aslında bu ülkenin geleceği istismar ediliyor. Saymakla bitmiyor bu taciz olaylarını. Bunları öğretmenler yapıyor. Öğretmen yetiştirme işini o kadar siyasi hale getirdiniz ki atamaları bile seçimlere endeksli yapıyorsunuz." ifadesini kullandı.

İnternetteki bazı oyunların istismar alanı açtığını belirten Topçu, buna ilişkin önlemlerin alınması gerektiğini bildirdi.

Topçu, bu çocukların vebalinin AKP iktidarının üzerinde olduğunu savunarak, TBMM'de konuya ilişkin komisyon kurulduğunu anımsattı. Topçu, "Aradan 26 gün geçti, ne yapıldı?" diye sordu.

2002 yılından bu yana istismar olaylarında yüzde 434 artış olduğunu belirten Topçu, "Koltuk hesapları bir kenara bırakılarak bu sorunun üzerine ciddiyetle gidilmelidir." dedi.

-"Temel liseler kapatılmalı"

HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, sokağa çıkma yasakları nedeniyle yüzbinlerce öğrencinin eğitim hakkının gasp edildiğini savundu.

"Öğrencilerin ve öğretmenlerin sokağa çıkma yasakları sürecinde yaşadığı travmanın telafi edilmesi mümkün olmayacaktır." diyen Toğrul, okullarda çocuklara şiddet, cinsel istismarın arttığını bildirdi.

Temel liselerin hemen kapatılması gerektiğine değinen Toğrul, kamusal eğitim güçlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Bazı eğitim emekçilerinin, "iktidarın yargı kıskacına alınarak cezalandırılmak istendiğini" öne süren Toğrul, atanamayan 41 öğretmenin intihar ettiğini kaydetti.

Öte yandan, 23 Nisan Cumartesi Günü TBMM Genel Kurulunun özel gündemle saat 14.00'te toplanması ve grup başkanlarına 10'ar dakika söz verilmesine ilişkin Danışma Kurulu kararı kabul edildi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.