Milli Eğitim Bakanı Yılmaz:

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz:
"Tek adamı söylüyorlar. Tek adam yalnızdır, tek adamın gücü olmaz güzel kardeşlerim. Tek adam kendiliğinden bir yere gelebilir mi? Tek adamı kim seçecek? Halk. Peki halk kendisine zulmedeni seçer mi? Kendisine hizmet getirmeyeni seçer mi? Kendisini aldata

İSTANBUL (AA) - Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Tek adamı söylüyorlar. Tek adam yalnızdır, tek adamın gücü olmaz güzel kardeşlerim. Tek adam kendiliğinden bir yere gelebilir mi? Tek adamı kim seçecek? Halk. Peki halk kendisine zulmedeni seçer mi? Kendisine hizmet getirmeyeni seçer mi? Kendisini aldatanı seçer mi? Eğer seçerse halk hata yapıyor demektir. Bunlar halka hata yapıyor diyemediklerinden, milletin yanında durduğu kimseye kızıyorlar. Adeta diyorlar ki Tayyip Erdoğan'a 'Bu millet senin yanında niye duruyor, niye sana güç veriyor? Millete kızamıyor, Tayyip Erdoğan'a kızıyor yani" dedi.

Yılmaz, Ümraniye’deki Sivas Koyulhisar Kızılelma Köyü Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneğinde, Ümraniye Sivaslılar ilçe ve köy dernekleriyle bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, 16 Nisan'da bir halk oylamasına gidileceğini anımsattı.

Milletvekilleri seçildiğinde hükümetin nasıl kurulacağının bilinmediğini kaydeden Yılmaz, "Bu anayasa değişikliği kabul edilirse, siz oyunuzu kullandınız ertesi gün hükümeti kimin kurduğunu biliyor musunuz? Biliyorsunuz. Dolayısıyla bu hükümeti kimin kuracağına da millet karar veriyor. Sizin iradeniz burada başka, Ankara'da başka olamaz. Sizin iradenizi çarpıtabilmek mümkün olmayacak. Dolayısıyla da egemenliğin asli sahibi olan millete, millet hükümetini kurma yetkisi veriyoruz. Millet hükümeti kendisi kuracak, dolayısıyla da Ankara'da bir daha hükümet pazarlıkları yapılmayacak." dedi.

Yılmaz, milletin imkanlarının bir başka kimselere paylaştırılmayacağını, doğrudan milletin hizmetine sunulacağını, bu kapsamda yeni gelecek sistemin adının "millet hükümeti sistemi" olacağını ifade ederek, "Hükümet pazarlıklarına yol açmadan, milli iradenin çarpıtılmasına izin vermeden hükümeti millet kursun diyoruz. Oylarınızla siz belirleyin, 5 yıl süre için size hizmet etsin. Beğenirseniz bir 5 yıl daha devam etsin. Beğenmezseniz teşekkür edin, bir başka kardeşimizle, bir başka milletin adamıyla, sizin içinizden çıkan, sizin değerlerinizi benimsemiş, size hizmet etmeyi Hakk'a hizmet olarak bilen birisiyle yolunuza devam edersiniz." şeklinde konuştu.

Millet hükümeti sisteminin kabul edilmesi halinde Türkiye'nin önünün açılacağını kaydeden Yılmaz, bu gelen sistemin daha demokratik ve milli iradeye daha uygun olduğunu vurguladı.

Yılmaz, anayasa değişikliğinin kabul edilmesi halinde ülkeyi yönetebilmek için bundan sonra en az yüzde 50'nin üzerinde oy almak gerekeceğini ifade etti.

- "Türkiye'ye uzlaşma iklimi gelecek"

Bu sistemin daha uzlaşmacı bir sistem olduğunu belirten Yılmaz, "Uzlaşma iyi bir şeydir. Kavga etmezsin. Mutabakata varırsın, toplumun tamamını kucaklarsın. Ayrıştırmazsın, ötekileştirmezsin. 'Bizdendir-bizden değildir' demezsin. Farklılıkları zenginlik olarak görürsün. Bu sistemde kabul edilirse en az yüzde 50 oy almak lazım. Şu andaki partilerin yüzde 50 oyu var mı? Hiçbirisinin yok. O halde ne demek bu? Başkalarının oyuna muhtaç olacak demektir. Başkalarının oyunu alabilmek için de ötekileştirmemek lazım, kötü görmemek lazım, 'kardeşimsin' demek lazım. 'Biriz, beraberiz' demek lazım. Böyle dersen uzlaşma iklimi ülkeye hakim olur. O halde diyoruz ki bu sistem gelirse Türkiye'ye uzlaşma iklimi gelecek." şeklinde konuştu.

İsmet Yılmaz, bu gelecek sistemin hukuk devleti ilkesine daha uyun olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

"Tek adamı söylüyorlar. Tek adam yalnızdır, tek adamın gücü olmaz güzel kardeşlerim. Tek adam kendiliğinden bir yere gelebilir mi? Başkan kendiliğinden mi başkan oldu? Belediye başkanımız kendiliğinden mi başkan oldu? Kim seçti bunu? Halk. Tek adamı kim seçecek? Halk. Peki halk kendisine zulmedeni seçer mi? Kendisine hizmet getirmeyeni seçer mi? Kendisini aldatanı seçer mi? Eğer seçerse halk hata yapıyor demektir. Bunlar halka hata yapıyor diyemediklerinden, milletin yanında durduğu kimseye kızıyorlar. Adeta diyorlar ki Tayyip Erdoğan'a 'Bu millet senin yanında niye duruyor, niye sana güç veriyor? Millete kızamıyor, Tayyip Erdoğan'a kızıyor yani. Bu millet kimin yanında duracağını çok iyi bilir. 15 Temmuz bunu göstermiştir. Alman Dışişleri Bakanı 'Türkiye uçurumun kenarından döndü' dedi. Allah göstermesin uçurumdan düşseydi paramparça olurdu. Tayyip Erdoğan, Türkiye’yi uçurumun kenarından çıkardı. Kardeş kavgasını önledi, işgali önledi ve milli iradeyi gasbeden, çalan hainlerin eline geçmesine engel oldu."

Fırtınalı denizde Tayyip Erdoğan'ın kendisini gösterdiğini ve bu milletin, bu devletin, bu vatanın uçuruma düşmesini engellediğini vurgulayan Yılmaz, "Bundan dolayı da millet Tayyip Erdoğan'ın yanında duruyor. Millete kızamayanlar Tayyip Erdoğan’a kızıyorlar." diye konuştu

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Ekmek gibi azizleşen dava, milli iradeyi üstün tutma davasıdır. Milletin talebini, istediğini üstün tutma davasıdır. İşte bunu gerçekleştirebilmek için önümüzde 16 Nisan var. Dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olmak, özgür, demokratik, hür, zengin, refah içinde bir ülkede yaşamak istiyorsak, işte bizim 16 Nisan'da 'evet' dememiz lazım. Hem de eksiksiz." dedi.

Programa, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Enver Sedat Çakıroğlu ile Sivas Koyulhisar Kızılelma Köyü Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Hasan Bingöl de katıldı.

Dernek başkanı Bingöl, programın sonunda Bakan Yılmaz'a plaket takdim etti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.