Uğur Özteke

Uğur Özteke

Milli Eğitim’de dert bitmez

Milli Eğitim’de dert bitmez

Kim ne derse desin. Eğitim konusunu, eğitimde yaşanılan ama bir türlü yüksek sesle dillendirilemeyen dertleri Ak Partili vekillerimize bire bir örnekleri ile isim isim iletiyoruz. Hatta İl yönetiminde yöneticiler bile kendi çocukları için gelip bize şikayetçi oluyorlar. Yani burada sorun mesela Konya için İl Milli Eğitim Müdürü’nde ya da okul müdüründe değil. Bu bir eğitim sistemi. Ve bu sistemde her ne hikmetse sorunlar asla bitmiyor, tükenmiyor bunlar yetmiyormuş gibi hiç bilmediğimiz duymadığımız yeni sıkıntılar öğreniyoruz.

İşte çok sevdiğimiz ve değer verdiğimiz bir abimiz evladı ile ilgili bakın kelime kelime şöyle diyordu; “Kızım Ulubatlı Hasan İmam Hatip Ortaokulu’na gidiyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın son olarak uygulamaya koyduğu ek ders uygulaması sonucu çocuklarımız saat 16.30’da dersten çıkmak zorunda kalıyorlar. Ancak bizler mesai saatleri içinde onları okuldan alıp eve götüremiyoruz. Böyle bir imkanımız ve gücümüz yok. Çocuklar mecburen servis ile gidip geliyorlar. Hal böyle olunca da çocuklarımızı bu ek ders uygulamasına maalesef gönderemiyoruz. Bu konuda Milli Eğitim Müdürlüğü’nün servis konusunda bir düzenleme yapması gerekir. Bu uygulama yanlış ya da servisi ek ders sonu çıkacak şekilde ayarlamalı. Aksi halde bizler çocuklarımızı göndermeyeceğiz. Sizlerden ricamız bu derdimizi yetkilileri iletmemiz. İlgililer ve yöneticiler bu derdimize bir çare bulsalar…”

……….

Şimdi biz bu servis sorununu da vekile mi ileteceğiz? Ya da o okulun müdürü ne yapsın?

U basit işte bile sorun sistemde…

BU ŞEHRİN İNSANI DUYARLI

Geçtiğimiz hafta içerisinde bir abimiz üşenmemiş şehri turlamış Büyükşehir’in oradaki iş merkezlerinden türbeye kadar yürümüş ve bizim dahi dikkatimizi çekmeyen yangın söndürme musluklarının fotoğraflarını çekmiş.

 

foto-1-074.jpg

 

foto-2-073.jpg

 

Ve bu değerli büyüğümüz mesela ilk karedeki musluğun bozuk diğerinin ise sağlam olduğunu söyleyerek bizi ve yetkilileri uyarmak istiyordu.

İlk karedeki musluk Nüve’nin arkasında merkez Bera’nın orada çekilmiş, ikinci kare ise İplikçi Camii’nin oradan.

Tabii biz durumu bu konuda uzman bir iş adamı abimize sorduk. Meğer ilk karedeki musluk da bozuk değilmiş. Ama ikinci karedeki musluk dört dörtlük imiş, üstelik bunlar yurt dışından alınmış. Çok da pahalı imiş. Ama görüntüsü dini bir simgeye(!) benzediği için alımdan vazgeçilmiş!!!

Sonuçta bu duyarlılığı ve hassasiyeti için hem abimize sizlerin huzurunda teşekkür edelim hem de bilgilendirme konusunda tüm okurlarımıza ve kamuoyuna katkı sağlayalım istedik. Çünkü biz de bilmediğimiz bir konu ile ilgili yeni yeni şeyler öğrenmiş olduk.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Kızgınlığımız geçer de, kırgınlığımıza çare bulamayız.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Dedeman kavşağında dolmuşlar indi bindi yapmadığı zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR