Milli Piyango biletleriyle yaşlılığa dikkat çekildi

Milli Piyango biletleriyle yaşlılığa dikkat çekildi
Milli Piyangonun 9 Şubat'ta yapılacak çekilişi için basılan biletlerin üzerinde "Yaşlılarla El Ele' logosu yer alıyor

ANKARA (AA) - Ankara Üniversitesi, Milli Piyango İdaresi ve Medikal Turizm Derneğince yürütülen çalışma kapsamında, 9 Şubat'ta yapılacak çekiliş için satılan biletler üzerinde yaşlılığa dikkat çekildi.

Ankara Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ankara Üniversitesi ve Medikal Turizm Derneği’nin yaşlılığa dikkat çekmek için yaptığı çalışmalar devam ediyor.

Bu kapsamda, Milli Piyango İdaresi ile de ortak proje yapıldı. Bayilerde satışa sunulan ve çekilişi 9 Şubat’ta gerçekleştirilecek olan 1 milyon 500 bin piyango bileti üzerine yaşlılığa dikkat çekmek için "Yaşlılar İçin El Ele" logosu basıldı. Biletlere ayrıca Mevlana'nın "Gençlerin aynada göremediklerini yaşlılar bir tuğla parçasında okurlar" sözü yazıldı.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Türkiye’de 6 milyona yakın emekli ve yatılı olduğunu belirterek, bu kişilerin sorunlarının çözümleri konusunda kurum, kuruluş ve bireylerin öncelikle yüksek algısına ihtiyaç bulunduğunu vurguladı.

Üniversite olarak yaşlılık, sağlık, teknoloji, sosyal beceriler ve iletişim gibi konularda çalışmalar yürüttüklerini ifade eden İbiş, duyarlılıkları dolayısıyla Milli Piyango İdaresi yetkililerine teşekkür etti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.