Milli Savunma Bakanı Işık Brüksel'de

Milli Savunma Bakanı Işık Brüksel'de
Milli Savunma Bakanı Işık, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ve İngiltere Savunma Bakanı Fallon ile ayrı ayrı görüştü

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon ile bir araya geldi.

Bakan Işık, NATO Savunma Bakanları Toplantısı için geldiği Brüksel'de ikili temaslarda bulundu.

Edinilen bilgiye göre, Işık, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile görüşmesinde, NATO'nun gelecek ay yapılacak Varşova Zirvesi’nde İttifak olarak güçlü bir birlik, bütünlük ve dayanışma mesajı vermesi gerektiğini ifade etti. Güçlü caydırıcılık ve savunmanın, gerekli askeri kabiliyetlerle desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Işık, "NATO ile Rusya arasındaki diyalog sürecinde istenen sonuca ulaşılmak isteniyorsa güçlü bir pozisyonda olunmalıdır" dedi.

Bakan Işık, Türkiye'nin Afganistan'da Kabil bölgesinde yürüttüğü lider ülke rolünü sürdüreceğini, NATO Balistik Füze Savunması konusunda Türkiye’ye tam kapsama ve koruma sağlayan konsept tasarımının sonucundan da memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Işık'ın İngiliz mevkidaşıyla yaptığı görüşmede de iki ülke arasındaki işbirliği ele alındı. ​​Avrupa'nın iki ucunda yer alan Türkiye ve İngiltere'nin, hem Avrupa hem de küresel anlamda benzer görüşleri paylaştığını kaydeden Işık, "Bundan dolayı, iş birliğimiz ülkelerimizin ötesinde çok daha geniş bir coğrafya için de önemli bir fırsattır. ​​Her iki tarafın da politika, ekonomi, güvenlik, sosyal ve kültürel alanlarda ikili ilişkileri geliştirmek için ortak bir iradesi bulunmaktadır" dedi.

​Bakan Işık, Türkiye'nin, bölgesinde ve ötesinde bir savunma sanayisi merkezi olan Birleşik Krallık ile bu alandaki iş birliğinin geliştirilmesine büyük önem verdiğini söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.