Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Şanlıurfa'da

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Şanlıurfa'da
"Yapmış olduğumuz beton duvarlar sınır güvenliğini artırmanın bir aşamasıdır. Bunun daha ileriki aşaması hem dikenli tellerle, hem kameralarla, hem insansız hava araçlarıyla, hem radarlarla, hem de balonlarla desteklenecek. Bu bitmeyen bir mimaridir. Tekn

ŞANLIURFA (AA) - Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Suriye sınırındaki duvar örme çalışmalarına ilişkin, yaptıkları beton duvarların sınır güvenliğini artırmanın bir aşaması olduğunu belirterek, "Bunun daha ileriki aşaması hem dikenli tellerle, hem kameralarla, hem insansız hava araçlarıyla, hem radarlarla, hem de balonlarla desteklenecek. Bu bitmeyen bir mimaridir. Teknoloji ilerledikçe güvenlik sistemlerini artıracağız" dedi.

Temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine gelen Yılmaz, Ceylanpınar 1. Hudut Komutanlığı'nı ziyaret etti.

Yılmaz, daha sonra Suriye sınırına geçerek, burada devam eden beton örme çalışmalarını inceledi.

İncelemenin ardından gazetecilere açıklama yapan Yılmaz, Suriye'de yaşanan sıkıntıları en iyi Ceylanpınarlıların bildiğini belirterek, yaşanan olaylar nedeniyle bazı vatandaşların hayatını kaybettiğini hatırlattı. Yılmaz, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak için sınırı güçlendirmeye çalıştıklarını aktararak, şöyle konuştu:

"Vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak için sınır güvenliğini artırmaya yönelik karar aldık. Yapmış olduğumuz beton duvarlar sınır güvenliğini artırmanın bir aşamasıdır. Bunun daha ileriki aşaması hem dikenli tellerle, hem kameralarla, hem insansız hava araçlarıyla, hem radarlarla, hem de balonlarla desteklenecek. Bu bitmeyen bir mimaridir. Teknoloji ilerledikçe güvenlik sistemlerini artıracağız. İnşallah önümüzdeki dönemde diğer tarafta herhangi bir sıkıntıdan dolayı sınırımızdaki hiçbir vatandaşımız mağdur olmayacak. Yaralanma, mal ve can kaybı olmayacak. Bunun için de güvenlik tedbirlerini en yüksek seviyede tutmaya başladık. Yaklaşık 250 kilometrenin ihalesi hemen hemen kararlaştırıldı. Bir kısmı müteahhite teslim edildi. Bir kısmı hakkında karar verilecek. Ama bu yılın ortalarında 250 kilometrelik kısmı bitireceğiz. Geri kalan kısımı da önceliklerini dikkate alarak en kısa zamanda tamamlayacağız."

- "Karşı tarafta ne olduğunu biliyoruz"

Konuşmaların ardından Bakan Yılmaz, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin "Birleşmiş Milletlerin PYD'yi terör örgütü olarak görmemesini nasıl değerlendiriyorsunuz" şeklindeki sorusu üzerine Yılmaz, PYD'nin kesinlikle bir terör örgütü olduğunu belirtti.

Diğer ülkelerin Türkiye'nin sözlerine itibar etmesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz, "Bu bir gerçek. Terör örgütü olduğunu dair bir gerçek. Kim ne derse desin. Biri 'güneş yoktur' dese güneş yok olur mu? Dolayısıyla güneş balçıkla sıvanmaz. En yakın kim bilir bunu? En yakın biz biliriz. Karşı tarafta ne olduğunu biliyoruz. Buradaki vatandaşım biliyor. İç içe yaşıyoruz yani dolayısıyla bu coğrafyada her insanın veya her grubun ruhunu, en iyisini hangisini bilir deseler bunu Türkiye bilir. Dolayısıyla dışarıdaki insanlar sağlıklı bir karara varmak istiyorlarsa bu konuda Türkiye'nin fikirlerine itibar ederlerse yanılmamış olurlar aksi taktirde yanılgıları artar" değerlendirmesini yaptı.

- "Bu coğrafyanın insanı Rusya'nın maşası olmamalı"

Bir başka gazetecinin, "Obama'nın dünkü açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna İsmet Yılmaz, şu yanıtı verdi:

"Yani farklı bir açıdan bakışları var. Demek ki yüzde 100 bir güven yok. Ancak belli bir konjonktürel durumda o yapıyı kullanmayı düşünüyorlar. Dolayısıyla biz diyoruz ki, bu coğrafyanın insanının Rusya'nın maşası olmaması gerekir. Bu coğrafyanın insanının konjonktürel çıkarlar için 3. dünya ülkelerinin de maşası olmaması lazım. Bunun için ne yapmak lazım? Daha önce PYD'ye şunu söyledik, 'teröre başvurma, terör örgütüyle bağlantın olmasın, demokratik taleplerde bulunan halkın yanında ol ve rejimle işbirliği yapma.' Biz bunu önerdik. Diğeri ise Amerika'nın genel bir bakışı değil, sadece bir olaya ilişkin bir yaklaşımdır."

Yılmaz, soruların ardından beton duvarların hazırlandığı şantiye alanını gezdi.

Suriyeli sığınmacıların hazırladığı kara kalemden yapılmış portresi hediye edilen Yılmaz'a temaslarında Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ve askeri yetkililer de eşlik etti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.