Milli Savunma Bakanı Yılmaz Ukrayna'da

Milli Savunma Bakanı Yılmaz Ukrayna'da
Yılmaz, Ukrayna Başbakanı Groysman ile görüştü

KİEV (AA) - Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye-Ukrayna hükümetlerarası ticari ve ekonomik iş birliği 10. dönem toplantısına katılmak için geldiği Kiev’de Ukrayna Başbakanı Vladimir Groysman ile görüştü.

Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre görüşmede iki ülke arasında derinleşen iş birliği, askeri-teknik ve ekonomik konular ele alındı.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, görüşmede, Türkiye’nin Ukrayna’yı barış ve refahı elde etmesi hususunda desteklemeye devam ettiğini belirterek, “Biz Ukrayna’yı bölgede en önemli ortaklarımızdan biri olarak görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

İki ülke arasındaki ticari hacminin geçen yıl 4 milyar dolara ulaştığını hatırlatan Yılmaz, bu miktarı artıracak potansiyele sahip olunduğunu belirterek bunu elde etmek için gereken önlemlerin alınması çağrısında bulundu.

Yıl sonuna kadar serbest ticaret anlaşmasının imzalanması hususunda ülkeler arasındaki görüşmeleri desteklediğini belirten Yılmaz, bunun iki ülke arasında yatırımların artmasına yardımcı olacağını vurguladı.

Türkiye-Ukrayna arasındaki askeri-teknik ve savunma sanayi konularında iş birliğinin potansiyeline dikkati çeken Yılmaz, “Karadeniz iki ülke arasını bölmüyor, tam tersi iki ülkeyi birleştiriyor. Bu alanlarda iş birliği hem Türkiye hem de Ukrayna için faydalı olacaktır.” diye konuştu.

Ukrayna Başbakanı Vladimir Groysman, son zamanlarda iki ülke arasındaki iş birliğinin ilerlemesinden memnuniyet duyduğunu vurgulayarak, “Biz şu anda siyasi, ekonomik ve savunma alanlarında derinleşen karşılıklı ilişkilerin temellerini atıyoruz.” dedi.

Türkiye’nin, Ukrayna’nın en önemli ortaklarından biri olduğunu kaydeden Groysman, iki ülkenin ekonomik, enerji, savunma dahil çeşitli sektörlerde birlikte önemli bir potansiyele sahip olduğunu bildirdi.

Groysman, “Benim mesajım; ilişkilerimizi derinleştirelim, ekonomik ilişkilerimizi genişletelim, serbest ticaret alanı anlaşmasını imzalayalım. Biz bütün alanlarda derinlemesine iş birliğine hazırız.” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.