Milli Sporcusu Batuhan Türk Satranç Tarihine Geçti

Milli Sporcusu Batuhan Türk Satranç Tarihine Geçti
Milli sporcu Batuhan Daştan, 3. Uluslararası İstanbul Açık Satranç Turnuvası'nda 2500 elo'yu geçerek, Türk satranç tarihinde "Büyükusta" unvanını alan 10. sporcu oldu.

ANKARA (AA) - Milli satranç sporcusu Batuhan Daştan, genç yaşına rağmen "Büyükusta" (GM) unvanına ulaşarak tarihe geçti.

Türkiye Satranç Federasyonundan (TSF) yapılan açıklamaya göre Batuhan, İstanbul'da devam eden 3. Uluslararası İstanbul Açık Satranç Turnuvası'nda 2500 elo'yu geçerek, Türk satranç tarihinde GM unvanını alan 10. sporcu oldu.

Batuhan, turnuvanın 5. turunda dün Ukraynalı rakibi GM Eldar Gasanov'u yenerek 2500 elo'yu geçti ve Alexander Ipatov, Dragan Solak, Mustafa Yılmaz, Emre Can, Suat Atalık, Barış Esen, Cemil Aghamaliyev, Kıvanç Haznedaroğlu ile Vahap Şanal'ın ardından 10. Türk GM olarak tarihe geçti.

19 yaşındaki tıp fakültesi öğrencisi, hedefinin 2600 puana ulaşarak dünya "Büyükusta" sıralamasında ilk yüze girmek olduğunu belirterek, "İlkokul birinci sınıftan itibaren satrancın hayatımdaki yeri, artarak büyüdü. GM olacağımı bildiğim maçlara çıkarken aşırı stresli oluyorum. Maç esnasında duygularımı kontrol etmekte zorlandığımı itiraf etmem gerek. Daha önceki iki maçım ve son oynadığım maçta kazanma arzusuyla daha agresif oynadım. Bu da her zamankinden daha fazla risk almama neden oldu. Satranç hayatımda ve elde ettiğim başarıya giden yolda bana daima destek olan aileme, hocalarıma ve federasyon yönetimine çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Türk satrancının bir yıl içinde 2. kez dünya "Büyükusta" listesine girdiğini kaydeden TSF Başkanı Gülkız Tulay ise, "Türk satranç camiası olarak her geçen gün yeni başarılara imza atıyoruz. Dünyada artık 10 Türk "Büyükusta" var. 18 yaşındaki Vahap Şanal, 19 yaşındaki Batuhan Daştan, "Büyükusta" unvanları ile diğer sporcularımızın gelecek hedeflerini büyüttüler. Bu güzel gelişmeler, aynı zamanda, Türk satranç sporunun gelecek büyük başarılarının da müjdecisi. Kadın ve erkek milli takımlarımızın, Bakü'de 42. Dünya Satranç Olimpiyatı'nda mücadele ettiği bu günlerde, Türk satrancının Batuhan Daştan ile yakaladığı başarı, gururu verici ve motive edici oldu." değerlendirmesinde bulundu."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.