Murat Dönmez

Murat Dönmez

Milli takımın sahası kesinlikle Konya olmalı...

Milli takımın sahası kesinlikle Konya olmalı...

Konya'da oynadığı Letonya, Hollanda ve İzlanda maçlarında aldığı 7 puanla, Euro 2016 direkt gitme hakkı elden Türk milli takımımızın şampiyona öncesindeki  Antalya'daki hazırlık maçını bizzat yerinde izleme şansı yakaladık.

 Antalya'nın yeni stadı  "Antalya Arena"yı  gördük. Yeni stat neticede...  Ülkeye bir eser kazandıranlara teşekkür etmek boynumuzun borcu.

Ancak, hem mimarisi, hem büyüklüğü hem de akustiğini dikkate alacak olursak, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan stat, Antalya Arena'ya on basar dersek yanılmış olmayız. Dikine yapılan statta basın tribününde ancak,  Fatih Terim'in kendisinden daha çok "kelini" gördük.  Yani, yedek kulübesini görünmüyor, korner atışını görebilmek için bulunduğumuz kısımdan ne yazık ki vücudunuzu öne doğru itmeniz gerekiyor.  Bu anlamda da yetersiz. Bir de bazı tribünler 2 katlı, bazı bölümlerde görüntü değişikliği olsun diye 4 katlı yapılmış. 2 giriş hemen kale arkalarında ve çok kötü gözüküyor. Yanlardaki duvarlar Türk Bayrakları ile donatılsa bile apaçık ortada.

 Açık söylemek gerekirse 33 bin kişilik Antalya Arena öylesine yapılan bir stat gibi duruyor.

Ya Antalyalı sporseverlere ne demeli?

Biz maçın başlamasına 45 dakika kala girdik ve şok olduk. Stadın yüzde 40'ı neredeyse bomboştu. Antalyalı meslektaşlarımızla sohbet ederken, maçın başlamasına 10 dakika kala dolar cümlesini duyunca biraz olsun rahatladık.  Evet, maçın başlamasına 10 dakika kala stat tamamen doldu. Futbol Federasyonu tarafından dağıtılan Türk Bayrakları ve Konya'da çalınmaya başlayan  "Mehter Marşı"  ile maçı izlemeye gelen taraftarlar coşmaya başladı. Ama hala bir gariplik vardı. Futbol severler sanki normal bir maç izlemeye gelmiş gibiydiler. Ne bir coşku ne bir heyecan ne de düzenli, ahenkli, koordineli bir tezahürat vardı.  Her iki kale arkasında bulunan taraftarlar, tüm stadı coşturmak için hamle yapsalar da ne yazık ki, yaklaşık 30 bin kişi aynı anda o koordineyi sağlayamadı. Antalya'daki bu durumu görünce bir kez daha anladık ki; Türk milli takımın bundan sonra oynayacağı Avrupa veya dünya şampiyonaları maçlarının tek adresi Konya olmalı.

Bunu ben ve beraber olduğumuz tüm arkadaşlarımız söylerken,  Konya'daki maçları televizyondan izleyen bazı Antalyalı meslektaşlarımız da söylediler.  Hatta maçı yorumlayan Rıdvan Dilmen bile "Antalyalı sporseverler görevlerini yaptı ama Milli takımın yeri Konya" şeklinde bir cümle kurduğunu sosyal medyadan takip ettik.

Maça gelince, hazırlık maçı olunca her iki takımda kendini sıkmadı. Hakan Balta'nın sakatlanıp erkenden çıkması Terim'in,  oyun sistemini etkilemiş olabilir.  Cenk Tosun'un attığı 2 golle çok kötü günler yaşadığımız bu günlerde bir nebze de olsun moral bulmak gerçekten güzeldi. Ama Lice'den gelen acı haber o haberler tüm moralleri de altüst etti...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Murat Dönmez Arşivi
SON YAZILAR