Milli takımın sorunu ne?

Milli takımın sorunu ne?
Pusula Gazetesi yazarları ve Pusula Web TV yorumcuları İlker Kırnaz ve Gökhan Şen, önceki gün yapılan programda Türk futbolunu ve Konyaspor’u konuştu. Yorumcular Türk futbolundaki algının değişmesi gerektiğine dikkat çekti

Pusula Gazetesi yazarlarından olan İlker Kırnaz, milli takım ile ilgili olarak Türk futbolundaki algının değişmesi gerektiğini savundu. Kırnaz, “İzlanda’ya 3-0 yenilerek Dünya Kupası’na katılma şansımızı kaybettik. Hırvatistan maçında çok net olarak söylüyorum, kaleyi melekler korudu. Kötü bir futbol vardı. Türk insanları futbola yeterince ilgi göstermiyor. Bundan 1 hafta sonra grubumuzda olan takımları bile unutuyoruz. Milli takımdan uzaklaştırıldık. 2002 ve 2008'de de sistem yoktu fakat kaos futbolundan başarıyla çıktık. Milli takım Türk futbolunun gidişatının bir göstergesi. 81 milyon nüfuslu takımın stoperi yok. Devşirme stoperle oynuyoruz. Forma hak edene verilmiyor. Ali Turan neden alınmıyor” dedi.

‘DÜNYA KUPASI’NA GİTSEK NE OLACAKTI’

Milli takımdaki düzenin bir şekilde değişmesi gerektiğini savunan İlker Kırnaz, “Yabancı sınırlamasının başarısızlıkla alakası yok. 6 yabancıyken dünya şampiyonu mu oluyorduk? TFF'nin başındakilerin istifa etmesi lazım. İstifa etmiyorlarsa yabancı sınırlamasına mali kriterler koymaları lazım. 1 milyonluk oyuncuya 5 milyon verirsen Salih Uçan gibi oyuncuların önünü kapatırsın. Algının değişmesi lazım… Milli takımın bu kötü durumunu zaten bekliyordum bizden daha çok hak eden sistemli takımlar var. Stoper yok santrafor sadece Cenk Tosun. Bu durumda dünya kupasına gitsek ne olacak? Öyle kolay değil” diye konuştu.

‘ALTYAPIYA ÖNEM VEREMİYORUZ’

Türk futbolunda altyapı kültürünün olmadığını ve bütün sorunların bu sebepten dolayı meydana geldiğini ifade eden Gökhan Şen ise, “Basketboldaki başarıyı neden futbola yansıtamıyoruz? Yöneticilerin baştan aşağı değişmesi lazım... Torpil, adam kayırma ve siyasi yapıların olmaması lazım. Oyuncularımız gaz psikolojisi ile oynuyor. Antrenmana ve ahlaki yapıya önem verilmiyor. Yabancı dile önem verilmiyor. Avrupa maçları izletilmiyor. Cengiz Ünder çok formda ve iyi bir futbolcu. 2 sene sonra çok iyi yerlere gelebilir. Çağlar Söyüncü, Abdulkadir Ömür ve Emre Mor gibi genç futbolcuların iyi psikolojilerle önümüzdeki yıllar için umutlandırılması lazım. En büyük övgü kaynaklarımızdan biri Altınordu. Türk futboluna çok önemli futbolcuları kattılar. Cengiz Ünder'in satışından Altınordu’ya kalan 4 milyon Euro tamamen altyapıya harcandı. Bizde çok para harcanarak başarının geleceği algısı var. Avrupa'da takım gelirlerinin yüzde 10’u altyapıya harcanırken bizde 0,7’si harcanıyor” dedi.

(Haber: Mehmet Erkan Ergün)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.